150 km/h - uskoro novo ograničenje brzine na auto-putu: Pao dogovor policije i "Puteva Srbije"

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10

Vozačima u Srbiji će se uskoro tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na svim auto-putevima u zemlji, rekao je za "Blic" potvrdio direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Kako je Drobnjak potvrdio za "Blic", on se dogovorio sa policijom da do primene ovog pravila dođe uskoro.

- Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na svim autoputevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima - objasnio je Drobnjak.

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

BATROVCI AUTOPUT OBNOVA

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Što se tiče propratnih sadržaja na istočnom kraku Koridora 10, koji se za saobraćaj otvara u subotu, poput pumpi, hotela i restorana, Drobnjak objašnjava da će građani ipak morati malo da pričekaju.

Kako je pojasnio, nakon otvaranja, obavlja se licitacija, nakon koje se daje zemljište u najam, pa tek onda sledi izgradnja sadržaja.

Podsećamo, posle skoro devet godina izgrađen je u potpunosti istočni krak Koridora 10 koji će sutra biti svečano otvoren za saobraćaj u ukupnoj dužini od 86,9 kilometara, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Video: Novi snimak divljanja na srpskim putevima

(Telegraf.rs/ Blic)

Komentari

  • Kapisla

    Boze me sacuvaj! 150 km/h! PA to su ozbiljne brzine za base nazovi auto puteve. Muslim da je smesno diskutovati o Tim brzinama sa nasim krntijama. Mojom Astrom 1,7 dti pri 130 km/h pale se servisne lamp ice.

  • Aca

    Sve je ovo rođaci samo zbog jedne stvari, a to je potrošnja benzina. Sa povećanjem brzine auto vam i troši više, što znači parice u džep države. A ovi što lupaju gluposti da je bezbednije voziti 150 nego 120 ili 130, pa mislim stvarno, nemam komentar. Pa koji je zaustavni put pri tim brzinama. Suludo je o tome i govoriti. Naši putevi i puno naših kola nisu ni za 100 km/h.

  • mile

    Ne daj boze nilome!!!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima