• 24

Kako su Srbi masovno počeli da zovu DJ-a na svoje svadbe i koliko ih to košta

U ovim situacijama sukobljavaju ukusi samih mladenaca, ali i gostiju, majki i očeva

  • 24

Svadbe su za mladence najlepši dan u životu, ali njihova realizacija je veoma složena. Odabrati restoran, venčanicu, odelo, zakazati venčanja i izabrati bend. Kada se potegne pitanje oko toga ko će uveseljavati goste do kasno u noć, teško je odlučiti da li će sve proći bez čuvenog "Hajde, čiko, hajde, striko" ili "Sestra mi je poručila da se udaje". Nameće se i to da li odabrati bend koji prva dva sata svira samo ex yu rok, pa prelazi na turbo folk. A u poslednje vreme sve modernije postaje unajmljivanje DJ-a.

Tu se onda sukobljavaju ukusi samih mladenaca, ali i gostiju, majki i očeva. Mi smo razgovarali sa bračnim parom Tošović, koji je "sudbonosno da" izgovorio pre samo mesec dana. Oni su na svom venčanju angažovali DJ koji je puštao muziku tri sata.

- Mi kao par smo se odlučili na tako nešto zbog ličnih preferencija prema stranoj "house" komercijalnoj muzici. Niko nam se nije mešao u repertoar, jer je to bio naš dan i tako smo mi želeli da bude - rekla je Marina za "Telegraf".

Na naše pitanje da li su se stariji gosti bunili, ona je rekla da su se vrlo brzo prilagodili, jer možda nisu imali drugog izbora.

- Mlađi su se super zabavili, ali većinom je bila mlađa populacija, a stariji su postupili po principu "ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se" - kroz smeh opisuje svoju svadbenu noć Marina.

Da li biste na vašoj svadbi imali narodnu muziku ili DJ-a?

Glasajte

Kako smo saznali od raznih DJ-eva oni za jedan sat uzimaju od 100 do 200 evra, dok se cena angažmana kreće i do nekoliko hiljada evra.

Nasuprot Tošovićima, Markovići su ipak želeli tradicionalnu svadbenu muziku, ali naručivanja pesama nije bilo.

- Kako je moja supruga Teodora iz Šumadije, a ja sam iz Hercegovine, nismo želeli da bude naručivanja pesama, da ne bi došlo do sukoba, ma koliko to zvučalo kao kliše, ali tako je. Alkohol, atmosfera na svašta može da natera - priča Miloš, koji je u braku tri godine.

Njegova supruga Teodora dodaje to da su na svadbi želeli narodnjake, jer se DJ može slušati i u klubovima.

- Nama je stalo da čujemo staru tradicionalnu muziku. Elektronska muzika mi je višr stvar za mlađu populaciju i za neke kasnije sate. Tako da smo smatrali da je DJ suvišan - kaže ona.

Video: Poručili pogrešnu pesmu pa se cela svadba pretvorila u MMA meč

(S. Čenad)

Komentari

  • lemi

    hejtujte, frcite, acite, gacite... to onda vise nije svadba, kao i kucne slave po kafanama, kod nas srba moze sve a satro nedamo ,,svetu srpsku zemlju''...

  • Ratko

    Jeftiniji je dj nego borko radivojevic da mi se valja pod sator a kosta od 5.000€ pa navise.

  • Milos

    Ja sam resio da ne pravim svadbu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima