≫ 

Majka Anđele koju je dečko sekao po telu u šoku: Tek sad mi je teško kad sam čula pravu istinu

Sad shvatam kakvu je muku prošla moja ćerka, priča Vera Simić

  • 13
Andjela Simic, Aleksandar Todorovic Anđela Simić i Aleksandar Todorović / Foto: Facebook

Anđela je malo bolje. Može da stane na noge, al ne može još da hoda. Sve nešto mic po mic, najsitnijim koracima. Moraće mnogo vremena i terapije da prođe pre nego što opet bude ona stara. Ovako za Telegraf.rs jedva, kroz suze, govori Vera Simić, majka mlade Anđele (22) iz Čukojevca kod Kraljeva, koju je Aleksandar Todorović (26) 10. oktobra pokušao da ubije. On je Anđelu nožem sekao po celom telu, nanoseći joj povrede opasne po život, nakon čega se obesio u dvorištu porodične kuće u selu Pečenog.

Anđela se sada polako psihički opravlja od šoka, kaže nam njena majka.

- Ja sam loše sad kad sam čula celu istinu... Kad sam čula koliko je bilo strašno... Zamislite kad s nekim nešto nećete, a on vas tera na silu... Kad nemate gde. E, u takvoj situaciji se našla moja ćerka. Mogla je samo da moli Boga da preživi - u prekidima govori Vera, i dalje ne verujući kakvu je muku njena ćerka prošla.

Podsetimo, Aleksandar Todorović je presreo Anđelu na autobuskoj stanici i na silu je odvukao u napuštenu kuću u selu Pečenog. Tamo se iživljavao nad njom i ubo je čak sedam puta nožem po telu.

Kuća pečenog kraljevo Napuštena kuća u koju je odvučena Anđela, Printskrin: Youtube/Večernje novosti

Najveću podršku Anđeli sada pružaju njeni prijatelji. Zovu je, priča majka, sa svih strana da ponude pomoć, da kažu kako će za nju organizovati razne akcije. Podsetimo, Anđeli je zbog teške materijalne situacije i bolesne majke, potrebna pomoć za lekove koje sada mora da prima. 

- Uskoro idemo na kontrolu u Kragujevac. Izdržaćemo sve, samo kad mi je ona ostala živa. Jao, samo kad je nisam izgubila - jedva nam plačući kaže Vera na kraju razgovora.

Podsetimo, ova porodica trenutno živi od 12.000 dinara mesečno i žive u trošnoj kući koja nema uslove za Anđelin oporavak.

- Iako imam trideset godina staža, živim od 12.000 dinara koliko iznosi penzija moje nepokretne majke. Da sam samo malo zdravija, išla bih u nadnicu da pomognem svom detetu u ovim trenucima, ali moje zdravstveno stanje je teško. Operisala sam tumor od 21 kilogram i težak sam "šećeraš" - ispričala je nedavno Vera.

Anđela Simić Devojka se sada psihički oporavlja od šoka, Foto: Facebook

Anđela je završila srednju Medicinsku školu u Kraljevu, ali zbog teške materijalne situacije, prema rečima majke, nije mogla da nastavi školovanje, iako izuzetno voli svoj poziv. Anđela je privremeno, kaže njena majka, radila na odeljenju Hirurgije u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu, na kojem je i operisana. Radila je i u Domu za stare u Vrnjačkoj Banji, Školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama, a poslednji koji je obavljala bio je posao animatora za decu.

Duša me je bolela kada ode da radi za crkavicu od 500 dinara. Ipak, nije se bunila. Govorila je da je bolje to nego da sedi kod kuće. Nije što je moja, ali zaista je skromna i vredna devojka. Kada se završe ta dečja slavlja, uvek mi pošalje poruku kada krene autobusom ka selu, da bih je sačekala na stanici. Nesrećne noći je izašla stanicu ranije i desilo se šta se desilo. Vreme ne mogu da vratim, svaki dan zahvaljujem Bogu, ali i doktorima, što mi je dete živo. Želim da se nadam da je, posle svega, očekuju bolje sutra, jer je zaslužila - ispričala je Vera.

Ako možete da pomognete ovoj hrabroj devojci, žiro račun je:

160-5300102057521-40 – Vera Simić, filijala Banke Intesa Kraljevo

Video: Kako se odbraniti od napasnika

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    8. novembar 2019 | 23:17

    Hajde da pomognemo ovoj majci i njenoj nevinoj ćerki. Ovi što šalju poruke za razne rijatilije mogli bi ponekad da odvoje i za humanitarne akcije! Budimo humani!

  • Joca

    8. novembar 2019 | 22:48

    Da svako uplati po 100 din. koliko bi se novca sakupilo, samo da ljudi imaju osećaj.

  • Yugonostalgicar

    8. novembar 2019 | 22:47

    Zemljo Srbijo....Bežte deco...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA