• 1

Vanredna situacija u Ivanjici: Ponovo se izlio mazut i opasno zagadio Moravu

Do izlivanja je došlo prilikom pripreme za grejnu sezonu

  • 1

Prilikom još jednog pokušaja da se u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju pripreme za grejnu sezonu, ponovo je došlo do izlivanja mazuta.

- Hitno je sazvana sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka da se na delu teritorije opštine Ivanjica, tačnije u Sveštici, što podrazumeva deo grada gde se nalazi Zavod za rehabilitaciju i okolina, proglasi vanredna situacija. Brzom reakcijom sprečeno je veće zagađenje - kazao je za RINU, predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

On je naglasio, da su što se tiče ekološke zaštite, sve potrebne mere preduzete i to po nalogu nadležnih inspekcijskih službi koje su odmah nakon akcidenta izašle na teren.

Lazović je istakao da će nakon svih provera i kontrola nadležnih državnih organa biti utvrđena odgovornost. Telegraf.rs i juče je pisao o izlivanju mazuta.

Prvi čovek opštine Ivanjica ističe da je lokalna samouprava u stalnoj komunikaciji sa ministarstvom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje kao i da je doneta odluka u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja da se izdaju lokacijski uslovi za postavljanje mobilne cisterne zapreminne 30 tona kako bi se grejanje u bolnici nastavilo neometano.

- Za sledeću grejnu sezonu planirano je da Zavod za rehabilitaciju pređe na drugi energent, tačnije prirodni gas, a to neće biti komplikovano jer je priključni vod urađen, samim tim ovakve situacije se neće ponavljati - zaključio je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Video: Ne, nije druga planeta ni fotomontaža: Ovo su sumporna jezera u Etiopiji

(Telegraf.rs/RINA)

Komentari

  • LE

    Izgleda da se pojavio prirodni izvor mazuta,ali kako nikako da pronađu gde je,velika je to šteta jer može da se iskoristi za grejanje a ne da zagađuje reku.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima