• 8

Već 10 dana od Časlava nema ni traga, ni glasa: Otac mu od očaja ne ustaje iz kreveta

Porodici je samo stalo da zna da je živ, ma gde god da je

  • 8

Časlav Živojinović (24), mladić iz okoline Smedereva, nestao je bez traga 29. oktobra, nakon što je svojoj porodici kazao da ide u grad, seo u automobil i više se nije vratio.

- I dalje nemamo nikakvih informacija o Časlavu. Dobijali smo nekoliko dojava da je viđen na raznim mestima, ali ništa od toga se nije ispostavilo kao tačno. Ni policija ne govori ništa, kažu da je istraga u toku pa ne mogu da daju nikakve informacije, a njegov otac je slomljen i na lekovima. Ne ustaje iz kreveta - kaže jedan od njegovih drugara za Blic.

Časlav Živojinović, Smederevo

Časlav je ostavio za sobom vrlo uznemirujuće poruke Foto: Facebook

Nestanak Časlava posebno je uznemirujuć, jer je neposredno pre odlaska poslao dve poruke, koje ukazuju na to da možda ima nameru da digne ruku na sebe.

- I dalje ništa ne znamo, nema nikakvih novih informacija. Povremeno se neko javi da kaže da ga je video na raznim mestima. Odlazili smo tamo, tražili, ali nikakav trag nismo našli. Ni policija nam ne daje informacije jer kažu da je u toku istraga - priča očajni prijatelj ovog mladića.

Pre odlaska u nepoznato, Časlav je u jednoj od dve poruke koje je poslao, najavio da odlazi i da se "sve danas završava".

- Brate, izvini što se ovako priča završava, u velikom sam haosu. To je kao jedan veliki mutan vir. Sve se danas završava. Zbogom, brate moj... Volim te. Čuvaj mi moje... A onu klošarku... na sahranu nemoj da pustiš. Kad me nađu, ti znaš šifru od telefona, ostavio sam neke video-zapise. Zbogom - napisao je on.

Drugu poruku poslao je devojci i u njoj napisao da je samo još jednom želeo da je zagrli.

Časlav Živojinović

Časlav Živojinović Foto: Facebook

- Krivo mi je što nisam mogao još jednom da te zagrlim. Ne šalim se... Samo sam hteo da se oprostim od tebe. Zbogom još jednom. Volim te. Čuvaj se. Više ne mogu ovako - napisao je Časlav.

U danima potrage, kako su njegovi prijatelji ispričali za "Blic", po svemu sudeći, najgore trenutke svog života provodi njegov otac. Bolestan je, a njegov odlazak zakovao ga je za krevet.

- Nesrećni čovek je očajan, pod lekovima. Ne može da ustane iz kreveta - kazao je kratko drugar.

Prethodno je drugarica nestalog mladića objasnila da se svi njegovi prijatelji često odlaze kod njega, govore mu pozitivne stvari, jer ne žele da padne u potpuni očaj.

Imao je teško detinjstvo

Stric nestalog mladića kazao je da jedino što oni žele da znaju jeste da li Časlav živ, ma gde bio.

Časlav Živojinović

Jedna od poslednjih stvari koju je objavio na društvenim mrežama Foto: Printskrin Facebook

- Imao je teško detinjstvo, kao i njegov godinu dana stariji brat Vladislav. Odrasli su bez majke. Ostavila ih je deseti dan po Časlavovom rođenju. Moj brat Miroslav mučio se da odgoji sinove. Iako invalid od mladosti, iškolovao ih je, zaposlili su se. Časlav radi u "Železari". Dobri su i vredni momci. Samo želimo da je živ, da je pobegao negde, da izazove pažnju. Ali, ostavio je poruke koje lede krv u žilama - ispričao je on Večernjim novostima.

Podsetimo, Policijskoj upravi u Smederevu nestanak Časlava Živojinovića prijavljen je 29. oktobra u popodnevnim časovima. Policija je odmah raspisala centralnu objavu za njim i obavestila sve policijske uprave na teritoriji Srbije o nestanku mladića.

Časlav je rođen 1. januara 1995. godine. Visok je 178 centimetara, težak oko 62 kilograma, ima crnu kosu i plavo-zelene oči. Ukoliko imate bilo kakve informacije o njemu, javite se najbližoj policijskoj stanici ili na broj 192.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • Boki

    Razumem da čovek nestane... Gde je auto, nije mogao u džep da ga stavi?

  • Zaga

    Sine moj,ako čitaš ovo, imam sina tvojih godina. Niko nije vredan tebe i tvoje mladosti. To što vas je majka ostavila, to je veliki greh na njenoj duši-nije svesna šta je propustila u životu. Zato se vrati živ i zdrav svome bratu i ocu. Molim te kao da sam te ja rodila. Ni jedna devojka te nije vredna da toliko patiš. Sve će to proći i setićeš se ovog perioda sa osmehom, samo se vrati svojima.

  • Sajla

    Tako bi me obradovalo da se ovaj momak odnekud javi i kaže da je dobro, da je porazgovarao sam sa sobom i da je zaključio da ipak sebe najviše voli. I da, da ocu pomogne da ustane. Daj Bože!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima