• 2

Milenko ima skoro 100 godina i najveća strast su mu ljubavne pesme: Izdaću zbirku, makar morao sam

Milenko Pantelić je sve samo ne klasičan penzioner

  • 2

Milenko Pantelić iz Vrdila kod Kraljeva ima 97 godina, ali ovaj starac je sve samo ne klasičan penzioner, koji svoje dane provodi čitajući novine. Već čitavih 40 godina on vodi dnevnik u koji upisuje značajne događaje iz svog života.

- Pišem od 31. januara 1980. godine, od dana kad sam otišao u penziju. Ispisao sam 50 svesaka velikog formata i pišem i dalje o svim važnijim događajima u mom životu i selu, ali i o širim društvenim, političkim i drugim zbivanjima i to s velikom voljom i elanom iako sam na pragu stote godine. I danas s pažnjom pratim sportska zbivanja kod nas i u svetu, jer sport, posebno fudbal, je moja velika ljubav, ali i ozbiljne političke stvari - govori Milenko.

Milenko Pantelic

Milenko vodi dnevnik od 1980. godine, Foto: RINA

Osim ličnog dnevnika, klasična proza i poezija privlače veliku pažnju i interesovanje vrdilskog penzionera. Čitao je naše, ruske, nemačke i francuske pisce, najviše, mada i mnoge druge.

Najveća strast - ljubavne pesme

Milenko Pantelic

Foto: RINA

- I dan-danas pišem pesme, najviše ljubavne koje su mi najveća strast i najviše mi leže. Želeo bih da na stoti rođendan svetlost dana ugleda moja zbirka ljubavnih pesama. Ako ne nađem izdavača, izdaću je sam - priča Milenko.

Milenko Pantelic

Foto: RINA

Za dobro zdravlje i dug život zahvalan je vedrom raspoloženju, umerenosti u svemu, skromnosti u željama i prohtevima, svakodnevnom radu i životnoj saputnici s kojom je i srećnom braku proveo 63 godine. Mnogo mu nedostaje, svakog dana sve više i više, kako sa setom priča.

(Telegraf.rs / RINA)

Komentari

  • Đina

    Još 105 pa opet u zdravlju ,sreći i ljubavi

  • Max

    Divna životna priča! Mnogo srece i zdravlja deko! Svaka Vam cast!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima