Milenko ima skoro 100 godina i najveća strast su mu ljubavne pesme: Izdaću zbirku, makar morao sam

Milenko Pantelić je sve samo ne klasičan penzioner

  • 2
Milenko Pantelic Foto: RINA

Milenko Pantelić iz Vrdila kod Kraljeva ima 97 godina, ali ovaj starac je sve samo ne klasičan penzioner, koji svoje dane provodi čitajući novine. Već čitavih 40 godina on vodi dnevnik u koji upisuje značajne događaje iz svog života.

- Pišem od 31. januara 1980. godine, od dana kad sam otišao u penziju. Ispisao sam 50 svesaka velikog formata i pišem i dalje o svim važnijim događajima u mom životu i selu, ali i o širim društvenim, političkim i drugim zbivanjima i to s velikom voljom i elanom iako sam na pragu stote godine. I danas s pažnjom pratim sportska zbivanja kod nas i u svetu, jer sport, posebno fudbal, je moja velika ljubav, ali i ozbiljne političke stvari - govori Milenko.

Milenko Pantelic Milenko vodi dnevnik od 1980. godine, Foto: RINA

Osim ličnog dnevnika, klasična proza i poezija privlače veliku pažnju i interesovanje vrdilskog penzionera. Čitao je naše, ruske, nemačke i francuske pisce, najviše, mada i mnoge druge.

Najveća strast - ljubavne pesme

Milenko Pantelic Foto: RINA

- I dan-danas pišem pesme, najviše ljubavne koje su mi najveća strast i najviše mi leže. Želeo bih da na stoti rođendan svetlost dana ugleda moja zbirka ljubavnih pesama. Ako ne nađem izdavača, izdaću je sam - priča Milenko.

Milenko Pantelic Foto: RINA

Za dobro zdravlje i dug život zahvalan je vedrom raspoloženju, umerenosti u svemu, skromnosti u željama i prohtevima, svakodnevnom radu i životnoj saputnici s kojom je i srećnom braku proveo 63 godine. Mnogo mu nedostaje, svakog dana sve više i više, kako sa setom priča.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    9. novembar 2019 | 15:12

    Divna životna priča! Mnogo srece i zdravlja deko! Svaka Vam cast!!

  • Đina

    10. novembar 2019 | 07:19

    Još 105 pa opet u zdravlju ,sreći i ljubavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA