Prvi put u zadnje dve godine sam srećna: Mama male Nađe, preminule od morbila, objavila radosnu vest

Dragana Petrović objavila da je u četvrtoj nedelji trudnoće

  • 4
Dragana Petrovic Foto: Facebook/

Dragana Petrović iz Kragujevca, majka male Nađe (2), devojčice koja je pre godinu i po dana preminula od morbila podelila je na svom Fejsbuk nalogu radosnu vest da se nalazi u drugom stanju uz status: "Prvi put u zadnje dve godine sam srećna".

Petrovićeva je najpre držala svoje prijatelje u neizvesnosti, a onda je za Telegraf.rs potvrdila radosnu vest i razlog svoje neizmerne sreće.

Osećanja su izmešana, ali preovladava sreća jer znam da je to poklon od Nađe za Anastasiju, moju drugu ćerku i nas. Posle svega što nam se desilo, znala sam da moramo nekako da budemo nagrađeni - kaže Dragana.

Naša sagovornica navodi da se test prvo pokazao negativnim.

- Posle minut sam se okrenula i ugledala i drugu liniju, počela sam da se tresem, jer sam već i zaboravila kakav je osećaj biti trudnica. Nadam se da će ovo biti početak novog života za nas, a Nađu niko neće zameniti. Nikad. I beba će znati za svoju seku i sve o njoj. Njih dvoje ili njih dve će nastaviti borbu za Nađu kad mene ne bude bilo - poručuje ona.

Dragana je u 4. nedelji trudnoće, a kako otkriva, kao termin za porođaj određen je 18. jul.

Nađina mama podelila je na Fejsbuku i pesmu "Imaćemo bebu", te je tako otklonila nedoumice onih koji su željno iščekivali lepe vesti.

Čestitke su ubrzo počele da se nižu jedna za drugom, uz želje da Dragana bude srećna posle dugogodišnje patnje.

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Nađa Petrović Mala Nađa, preminula od morbila, Foto: Privatna arhiva

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenje intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yyy

    9. novembar 2019 | 15:58

    Zaista preljepa vijest i da izdrzis trudnocu kao velika lavica SRETNNNNNOOOOOOOO

  • Sajla

    9. novembar 2019 | 15:52

    E zaista divno. Srećno vam bilo i još dece da rodite a mala Nađa će uvek biti deo vas.

  • Pda

    9. novembar 2019 | 15:14

    Prelepa vest,napokon.Srecno vam zelim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA