≫ 

Bogoljub Karić o odlasku glumca i imitatora: Petrući je bio jedinstven i neponovljiv

- Petruči je imao, osim glumačkog, i izuzetan, redak dar da imitira, da uđe "u kožu" drugog čoveka, da bude "njegov dvojnik" - piše Karić

  • 2
Branislav Petrušević Petrući

Foto: Milena Đorđević

Bogoljub Karić se dirljivom objavom oprostio od glumca Branislava Petruševića Petrućija, koji je preminuo protekle subote. On je sa pratiocima podelio video snimak Petrućijevog nastupa u Sava centru i njegovu imitaciju Karića.

- Napustio nas je, evo, još jedan veliki glumac. Branislav Petrušević, koji je za sve nas bio samo Petrući, naš Petrući, poznato, drago lice, zabavljač, imitator, širok i dobar čovek.

Bog je odredio da se bavi jednim poslom, za koji nam se, na prvi pogled, čini nevažnim, sporednim... Da zabavlja i uveseljava ljude... Da im, i kada im je najteže, izaziva osmeh i ulepša život, da im probleme učini lakšim... I on je taj posao radio od sve duše, sa posvećenošću i velikim talentom, tako da je ušao u sve naše domove i naša srca.

Mi Pećanci smo ga smatrali svojim

 

Mada je najveći deo života proveo u Beogradu, mi Pećanci smo ga smatrali svojim. Petrući je rođen u Peći i potiče od poznate i cenjene pećke porodice Petrušević. U njemu smo prepoznavali taj naš pećki, specifičan duh i smisao za humor koji nosi svako rođen u našem metohijskom gradu, pored Bistrice, u podnožju Prokletija.

Petruči je imao, osim glumačkog, i izuzetan, redak dar da imitira, da uđe "u kožu" drugog čoveka, da bude "njegov dvojnik" kako je govorio, i kako je pokazao evo i na ovom nastupu u Sava Centru, kada je bio moj dvojnik. Bio sam zbunjen ali i oduševljen - kao da sam gledao sebe!

Ostavio nam je jedan problem

 

Nažalost, sada kada ga nema, vidimo da nam je ostavio jedan problem. Nema nikog ko bi mogao da bude njegov dvojnik! Petruči je bio jedinstven i neponovljiv! Zato ćemo ga takvog i pamtiti i uvek se vraćati njegovim mikrofonom i kamerama zabeleženim ulogama i nastupima.

Hvala ti, dragi naš prijatelju, za svaki osmeh koji si nam izazvao, za dobro raspoloženje kojim si obogatio naše živote! Neka ti je večna slava! Večnaja pamjat! - napisao je Karić na Fejsbuku.

Video: Ovaj san Branislav Petrušević Petrući nikad nije uspeo da ostvari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    11. novembar 2019 | 19:54

    Nemoj samo da mu se zahvaljuješ nego sad pomozi njegovoj ženi i zaposli mu decu .

  • Miloš

    11. novembar 2019 | 21:06

    Neka ti je laka crna zemlja brate naš iz Peći!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA