≫ 

Milica i Milan ne slave rođendan jer im niko ne dolazi. Vuk im je komšija, a medved najbolji drug

U šali govore da im je vuk prvi komšija, a medved najbolji prijatelj

  • 26
Deca na selu

Printskrin: RTS

Kilometrima od civilizacije, u planinskom selu Gornje Košlje kod Ljubovije, gorštačkim životom žive trinaestogodišnji Milica i Milan Arsenović. Iako naočigled isti kao i njihovi vršnjaci, život blizanaca u mnogo čemu je drugačiji.

Milica i Milan ustaju u pola osam i sa ocem idu u šumu, pomažu mu da vuče drva. I tako, svakog jutra, čak i kad zaveju snegovi.

Deca na selu

Printskrin: RTS

Nije im teško, roditeljima pomažu u svemu - hrane stoku, vode volove, a potom odlaze u školu. Žao im je, kažu, što se kasno vraćaju sa časova, jer bi mogli da pomognu i više.

Zbog toga što im niko od drugara nikada nije došao, Milica i Milan ne slave rođendane. U šali govore da im je vuk prvi komšija, a medved najbolji prijatelj.

Deca na selu

Printskrin: RTS

Osim društva i puta, na planini, kažu, imaju sve - hranu i piće, jer na više od toga nisu se navikli. Ali jesu da budu dobra, vredna i poštena deca.

- Pomažu nam u svakom poslu, i od stoke, doteruju ovce i zatvore ih. Milan sa mnom ide i u šumu, Milica je malo više sa majkom oko kuće - kaže njihov otac Dragić Arsenović i dodaje da je veoma ponosan na decu.

Deca na selu

Printskrin: RTS

Trošna kuća daleko u brdima, dva vola, 40 ovaca i njih četvoro - bogatstvo su, kažu, koje nema cenu. Jer imaju zdravlje, radost i jedni druge.

Pogledajte tužnu priču srpskog sela OVDE.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA