Sretina je najsrećnija kad isprlja ruke i popravi akumulator: Njene nežne šake pokreću i šlepere

Duže od tri decenije ona popravlja akumulatore i ne pita za vrstu

  • 0
Sretina Kovačević Foto: RINA

I dok se većina žena odlučuje da u kućnoj radinosti pravi torte i kolače, Sretina Kovačević iz Ljubića odlučila je da isprlja ruke i bude serviser za akumulatore. Ona je jedina žena koja se u zapadnoj Srbiji bavi ovim poslom, a verovatno i šire.

- Sve je počelo sasvim slučajno, muž mi je električar, pa sam uz njega učila malo po malo i onda kad sam ostala bez posla, shvatila sam da ovo može biti moje buduće zanimanje - kaže za RINU ova vešta žena.

Duže od tri decenije ona popravlja akumulatore i ne pita za vrstu, ispod njenih majstorskih šaka rešenje se pronalazi za male, ali i za one od 220 ampera koji pokreću šlepere.

Sretina Kovačević Foto: RINA

- Kad me vide u radionici sa mantilom, najviše se iznenade deca i govore roditeljima - vidite, žena masjtor - priča Sretina.

Kad je uz muža počela da radi u servisu nije da nije bilo nepoverljivih mušterija koje sudbinu svog akumulatora nisu hteli da prepuste jednoj ženi, međutim ona ih je znanjem i veštinom razuverila.

- Sada već imam i stalne mušterije koji kod mene dolaze i iz drugih gradova. Dobar glas, daleko se čuje. Posao nije težak kad se voli, ja sam naučila sve tajne - kaže kroz šalu Sretina.

Sretina Kovačević Foto: RINA

Ovaj ženski majstor ne libi se čak ni da izađe na teren i pomogne vozačima u nevolji, pa Sretinu vrlo često možete videti kako menja akumulatore nasred ulice. O njenom radu, ipak najbolje govori Knjiga utisaka koja stoji u radionici i u kojoj se samo nižu hvalospevi i zadovoljne mušterije.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA