≫ 

Preminula Sofija Nakić (16): Sačekala tatu da dođe da je poljubi i otišla na neko bolje mesto

Njeno izmučeno telo nije izdržalo

  • 71
Sofija Nakić

Foto: Facebook/Maja Kostovic

Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, preminula je večeras u grčkoj bolnici. Ova hrabra tinejdžerka dugo se borila protiv dečjeg raka, ali i pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo.

Kako za portal Telegraf.rs kaže Maja Kostović, prijateljica Sofijine porodice, devojčica je od juče bila u komi.

- Bojan, njen otac, hitno je otputovao za Atinu. Sačekala je svog tatu da dođe da je poljubi još jednom i otišla na neko bolje mesto - navela je Maja, koja je i bila admin grupe "Sa Sofijom do pobede".

Sofija Nakić

Foto: Facebook/Sa Sofijom do pobede 710 na 3030

- Nije se budila. Jednostavno je bila nejaka da izdrži terapije, a tumor je pritiskao mozak - rekla je Maja i dodala:

"Hvala svima što ste bili uz Sofiju do poslednjeg minuta njenog života. Hvala vam svima što ste se na sve moguće načine trudili da joj pomognete. Nažalost, bilo je kasno".

Podsetimo, ovoj devojčici sarkom je dijagnostikovan juna 2018. godine i od tada Sofija nije mogla normalno da jede i stalno je bila u jakim bolovima.

Bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da leči devojčicu.

Sofija je pre 10 dana otputovala za Atinu gde je trebalo da se podvrgne operacijama i terapiji.

Video: Jelena Karleuša je htela ceo honorar od Nove godine da uplati za Sofijino lečenje

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apokalipsa

    15. novembar 2019 | 22:06

    Zato, dok gledaš u naše oči, zamagljene od suza, ne ljuti se na nas, devojko. Gledaj ih, i u njima nađi svoj put. Slobodu za kojom tvoja neiskvarena, utihnula duša čezne. Počivaj u miru!

  • GOXY

    15. novembar 2019 | 21:49

    Iskreno saučešće porodici Nakić znam kako vam je jer sam i ja do pre 3 godine imao Sofiju.Moja ćerka Sofija se upokojila zbog PONS-GLIOMA (tumor na moždanom stablu) imala je 12 godina.Verujem da će se njih 2 sresti i družiti !ANĐELI ne umiru oni žive VEČNO !!!

  • Goca

    15. novembar 2019 | 22:30

    Katastrofa. Sta reci???? Koliko dugo je njen otac molio za pomoc, za novac...a drzava,ministarstvo zdravlja?!? Nema na sve apele. Dozvoljavaju da nam deca umiru ko pascad. Bitno da ima para za notr dam,a deca samo nek nam umiru od raka. Pretuzno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA