≫ 

Stefan (9) i Miloš (11) od malih nogu znaju sve poslove na imanju: Dečaci rade kao veliki domaćini

Iako su tek stasali, Stefan i Miloš su desna ruka svojim roditeljima u svakodnevnim obavezama

  • 9
Miloš i Stefan Đorđević

Foto: RINA

Stefan i Miloš Đorđević imaju devet i 11 godina i odrastaju na selu, u opštini Čačak. Oni su već pravi mali domaćini i zato ne čudi što tačno znaju sa čim raspolaže njihovo imanje.

- U našem domaćinstvu ima pet krava, troje teladi, pet bikova, jedna junica, traktor i mašine. Kad su telad mala, čim dođem iz škole dajem im mleko, da ne budu gladni - priča Stefan.

Miloš i Stefan Đorđević

Stefan i Miloš Đorđević, Foto: RINA

Dan ovih malih-velikih ljudi, razlikuje se od onoga koji provode njihovi vršnjaci u gradu, i iako tek stasali, desna su ruka svojim roditeljima u svakodnevnim obavezama. Ova dvojica mališana poznaju sve seoske poslove i ništa im ne pada teško i svojim vrednim ručicama učestvuju u radu i leti i zimi.

Miloš i Stefan Đorđević

Foto: RINA

- Brat i ja sve poslove delimo. Tovarimo silažu i dajemo kravama dok roditelji nisu kod kuće. Kad porastem želeo bih da ostanem na selu, popravljam mašine i gajim stoku - kaže ovaj vredni dečak.

Miloš i Stefan Đorđević

Otac Gojko, Foto: RINA

Otac Gojko ponosan je na svoje sinove i kaže da je škola ipak na prvom mestu, ali i da imaju i svoje obaveze na imanju koje ih ne opterećuju.

Miloš i Stefan Đorđević

Foto: RINA

- Od kako su prohodali, većinu poslova su naučili i mogli bi da ih odrade, što se kaže – kao matori. Cilj mi je da odrastu u dobre ljude, a za sve ostalo moraće sami da se izbore, ja ću ih uvek podržati u svemu - rekao je Gojko.

Miloš i Stefan Đorđević

Foto: RINA

Ovi vredni dečaci svoj karakter će definitivno iskaliti ne samo kroz igru, već i radeći poslove koji će od njih napraviti časne ljude.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💖💖💖

    16. novembar 2019 | 09:13

    BRAVO ZA ZDRAVU PORODICU!!!

  • .

    16. novembar 2019 | 09:56

    Kada odrastu vecina odlaze sa sela,jer su od malih nogu radili...Posao od jutra do sutra...Seoski poslovi zahtevni...

  • :)

    16. novembar 2019 | 10:14

    Lepo je to i sve ali nisam za to da roditelji decu koriste kao "robove" tj radnike. Deca su deca i radne navike su jedno, a da ti dete radi ceo dan sve sto zatreba to je nesto drugo. Pusti dete da bude dete. Moje misljenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA