Upozorenje za ovaj vikend, očekuju nas olujni udari vetra preko 24 m/s: Evo kada će košava oslabiti

U nedelju će jačina vetra biti i preko 24 m/s, kada će udari košave biti najjači

  • 0
Jak vetar, kosava, nevreme, duva vetar Foto: Shutterstock

U košavskom području i na planinama danas i sutra se očekuje dalje jačanje jugoistočnog vetra, koji će na jugu Banata dostizati olujne udare oko 20 m/s. U nedelju će jačina vetra biti i preko 24 m/s, kada će udari košave biti najjači, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Slabljenje vetra očekuje se u ponedeljak, dok će od utorka duvati uglavnom umeren jugoistočni vetar, koji će samo na jugu Banata povremeno imati i jake udare.

Do kraja dana, promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima, vetrovito i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti oblačno i hladnije.

upozorenje na košavu Upozorenje na jak olujni vetar, Printskrin: hidmet.gov.rs

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak, koji će na jugu Banata povremeno imati olujne udare. Jutarnja temperatura od 5 do 14, najviša dnevna od 15 na istoku do 23 stepena na zapadu.

U nedelju promenljivo oblačno, suvo i toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 5 do 12, najviša od 17 do 22.

upozorenje na košavu Jak vetar u Beogradu i Novom Sadu, Printskrin: hidmet.gov.rs

U Timočkoj Krajini oblačno i hladnije, povremeno sa sipećom kišom, a najviša temperatura oko 13 stepeni. Tokom noći jače naoblačenje sa zapada i jugozapada sa kišom i lokalnim pljuskovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA