≫ 

Sofijin novac ide drugoj deci. Njen grčki lekar: Nisam mogao da pomognem da preživi, učiniću to sada

Porodica Nakić je neizmerno zahvalna grčkom lekaru Steliosu Kouvarisu. On će snositi sve troškove transporta Sofijinog tela

  • 22
Sofija Nakić

Foto: Facebook/Софија Накић

Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je preminula 15. novembra u Grčkoj, trebalo bi da bude sahranjena u sredu, 20. novembra. Njeno telo trebalo bi da bude dopremljeno iz Atine u utorak ujutru. Kako je za Telegraf rekla Maja Kostović, porodična prijateljica i administrator stranice na Fejsbuku "Sa Sofijom do pobede", takav je plan, koji bi mogao da bude promenjen ukoliko bude bilo nekih problema tokom sređivanja papira za transport tela.

Sve troškove transporta Sofijinog tela snosiće grčki lekar Stelios Kouvaris, koji je, kako kaže Maja Kostović, rekao da kada nije mogao da pomogne da devojčica preživi, makar to učini sada.

Porodica mu je neizmerno zahvalna jer takvi doktori se retko sreću, kaže za Telegraf Maja Kostović. Uostalom, mnogi ljudi se porodici javljaju, nude pomoć...

dr Stelios Kouvaris

Printskrin: Youtube/Stelios Kouvaris

Preostalim novcem lečiće se druga deca

 

Porodica Sofije Nakić planira da odmah posle njene sahrane sav preostali novac koji je sakupljen za njeno lečenje prosledi na račun Fondacije "Budi human".

Ta novčana pomoć dobro će doći nekom drugom detetu koje se leči, a kako navodi Maja Kostović, i na privatnom računu devojčice ima novca.

- Sofijin otac Bojan je već razgovarao sa Marinom Adamović iz "Banke dobročinstva" i sav novac sa privatnog računa želi da prosledi na "Budi human".

Prema Majinim rečima, grupa čiji je adiminstrator na Fejsbuku, neće prestati s radom.

Već od kraja naredne nedelje počeće prikupljanje pomoći za neko drugo dete, kome je neophodna pomoć u lečenju.

VIDEO: Humanitarna akcija na Avalskom tornju, učesnici se spuštali za Milana Gimiša

(J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија земља хероја

    17. novembar 2019 | 17:52

    Поштовани докторе наклон до пода. Прелепом анђелу вечни мир и Царство Небеско.

  • 💬

    17. novembar 2019 | 16:16

    Dok nam deca umiru Miljanino dete jede i pije na naš račun i plus mu plaćamo dadilju. Živi ko bubreg u loju, a deca nam svakim danom umiru od raznih bolesti zato što nemamo novca. Jer pojedini glasaju za rijaliti učesnike umesto da uplaćuju bolesnoj deci. Skidam kapu vama doktore. Prava ste ljudima!

  • Gorštak

    17. novembar 2019 | 16:12

    Bravo dobri čoveče. Niste Vi krivi doktore mi smo ti koji smo krivi. Bitnija nam je Miljana Kulić od bolesne dece. Važno je da ona i njeno dete imaju na računu preko 100.000 eura, a to što tuđa deca nam umiru nikom, ništa. Umesto da spašavamo našu decu mi glasamo za rijaliti učesnike i njima se ponosimo. Respekt za vas dobri čoveče da je više takvih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA