≫ 

Kosta se ponovo sprema za opasnu ekspediciju: Ume u vodi, ume na suvom, ostao mu samo Severni pol

Ima 24 godine i veliko iskustvo kao svetski putnik

  • 1
Kosta Marinković Foto: Privatna arhiva

Kosta Marinković (24) je mladić iz Šumadije, istina, trenutno na Filipinima. Srbija ga je upoznala prošle godine kada je poželeo da nacionalnu zastavu zabode u artički led. Javlja vam se? To je onaj dečko avanturista, domaća nefilmska i mlađa verzija Indijane Džonsa koji je u potrazi za novom pustolovinom poželeo da ode na polarnu ekspediciju.

Za popularni Fjalraven polar u našoj zemlji čulo se mahom nakon što se na takvu jednu "turu" odlučila srpska glumica Hristina Popović. Iste te godine Kosta je poželeo da upregne pse u sanke i izađe na megdan zimi samog polarnog pojasa, minus 30 stepeni. Neko vreme je, zahvaljujući glasovima, držao vodeću poziciju, sustizao se i zaostajao za takmičarima iz Mađarske, sve dok nije ostao trećeplasirani u svojoj kategoriji i time ipak izgubio u trci za besplatno putovanje najsevernijim delovima Norveške i Švedske.

Ipak, skupio je 20.000 glasova putem, što je ponosno i istakao u ovogodišnjoj prijavi. Misli da bi se pobedom na aktuelnom nadglasavanju odužio svima koji su ga odabrali za svog favorita krajem prošle godine.

Kosta Marinković Foto: Privatna arhiva

- Prošle godine, iako sam skupio neverovatnih 20.000 glasova, dva su takmičara skupila više, a Mađar je pobedio. Ove godine se nadam da me izabere žiri u drugom krugu, jer je skupljanje glasova ozbiljan marketing koji odnosi dosta energije, a konkurencija ima bolju startnu poziciju na društvenim mrežama - kazao je Kosta za Telegraf.rs istakavši da se ponovo nalazi među potencijalnih 24 takmaca.

Kosta Marinković Foto: Privatna arhiva

Otkrio nam je i da bi ga to zadovoljstvo inače koštalo više od 5.000 evra i napomenuo ono što se naciji već dugo čini jasnim - zaista voli da putuje i uživa kada je, kako kaže, negde daleko.

Završio je DIF, radio sezonski u ugostiteljstvu, a i sada je u inostranstvu. Kako nam je poverio, od ušteđevine putuje po jugoistočnoj Aziji. Rado se vraća domovini i rodnom Gornjem Milanovcu, ali sada budan sanja o 300 kilometara artičke divljine i 200 upregnutih pasa u  saonice.

Kosta Marinković Foto: Privatna arhiva

Da biste uzeli učešća u njegovoj borbi za plasman, potrebno je da ga podržite glasanjem na ovom linku. On će vam se već odužiti fotografijama i snimcima sa putovanja.

Putovanje je predviđeno za april 2020. godine, ali glasanje traje do 10. decembra. A ako se trend nastavi, šanse za ostvarenje Kostinog sna više su nego dobre.

Kosta Marinković Foto: Privatna arhiva

Video: Neverovatna ekspedicija 17-godišnjaka: Napravili svoj čamac i uputili se ka Crnom Moru!

(B. Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA