Ova fotografija iz Amerike posvađala je ljubitelje leskovačkog i sarajevskog ćevapa

Kakav je to leskovački ćevap na bosanski način?

  • 6

U jednoj prodavnici u okolini Denvera (američka država Kolorado) može da se pazari i srpska hrana - pa, ko se uželi domaćih ukusa, ćevapa, pljeskavica i sličnih mesnih đakonija, može to sebi da prušti.

Ali... Kakav je to leskovački ćevap na bosanski način? Bilo da preferirate leskovački ili sarajevski (ili, pak, banjalučki) ćevap, biće vam neobično kada ugledate ovo pakovanje - "leskovački" ćevap ilustrovan je bosanskom zastavom.

Leskovački ćevap

Foto: Privatna arhiva

Mi se pitamo koji je bolji, niški, sjenički ili leskovački roštilj, pa se svađamo, ali sarajevski - to je skroz druga priča, druga kategorija.

Kada smo pretražili informacije o proizvođaču, otkrili smo da je zaista relo vlasnicima sa Balkana i da u ponudi imaju i sarajevski, banjalučki i šiš ćevap, pljeskavice, sudžukice, mešano meso, i to sa ambalažama bez zastave.

Pa, možda onaj leskovački i nije tako loš, još samo kada bi u sastojcima umesto španske papirke stajala ona prava, leskovačka, tucana.

Kakav god bio, ćevap će zasigurno pružiti ono balkansko uživanje u mirisu reš pečenog mesa koje još cvrči u tanjiru, kao u rodnom kraju.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lek

    19. novembar 2019 | 23:03

    Pa lepo, srbin iz leskovca zivi u bosni.

  • febo

    19. novembar 2019 | 23:44

    Al kradu Bosnje.moraju jadni,kad nemaju nista svoje

  • Mujo

    20. novembar 2019 | 02:34

    To je jos jedan primer koliko je Jugoslavija bila dobra. Mesavina najboljeg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA