≫ 

Srpski studenti na bezbednom: Nakon hitne evakuacije iz žarišta u Hongkongu, stigli su u Beograd

Samo tokom prethodne noći, u protestima u Hongkongu povređeno je oko 40 ljudi

  • 12
Hongkong protesti

Foto: Tanjug/AP

Nešto posle 22 časa avion sa četvoro srpskih studenata Gradskog univerziteta iz Hongkonga sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Mladi naučnici su se vratili kući, pošto su antivladini protesti tokom vikenda dostigli vrhunac.

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od 10 studenata koji su se našli u Kini u vreme demonstracija, rekao je za televiziju Prva da su svi srpski studenti izvedeni u ponedeljak ujutru iz kampusa pod policijskom pratnjom, sprovedeni u bezbedan hotel, a zatim upućeni na aerodrom.

- Oni nisu videli ništa od svega što se dešava tamo, jer su se po savetu kineskih kolega, sklanjali od demonstracija - kaže Moderc i dodaje da niko od srpskih studenata nije povređen.

Tokom noći povređeno je oko 40 ljudi.

Njihov dolazak u Beograd očekuje se večeras oko 22 sata, kada bi avion sa četvoro studenata trebalo da sleti na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

- Univerzitet je ovog vikenda izmestio studente u hotel u blizini aerdodroma kada su u kampusu isključena voda i struja. Profesor, koji je inače, naše gore list ih je okupio da svi budu tamo zajedno, što je za nas roditelje bila olakšavajuća okolnost - kaže majka Dragana Stojanović.

Naša Ambasada u Hong Kongu platila je troškove puta studentima.

Video: Policajac pucao pravim mecima na demonstranta u Hongkongu

(Telegraf.rs/ Večernje novosti/ Prva TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Postar

    18. novembar 2019 | 22:25

    Sta je tom ludom narodu? Zna li iko zbog cega oni strajkuju?

  • 🍕

    18. novembar 2019 | 22:45

    Šta je male plate, zbog toga nam pobegle sve devojke da se udaju za pare

  • Apostol

    19. novembar 2019 | 12:01

    Strajkuju zato sto su americki bogati fasisti platili dobro pojedince da izvedu studente da ginu za te fasiste. Amecki fasisti zele da naprave gradjanski rat u Kini da bi lakse unistili Kinu i bili blize Rusije ali nece uspeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA