≫ 

"Ovo je genocid nad ribom i ljudima": Užas stigao do Bečeja, u beloj vodi na hiljade mrtvih bića

Građani se pitaju kako će tek izgledati kanal kada toliki organski materijal počne da se raspada

  • 14
Zagađenje na Velikom Bačkom Kanalu Printskrin: Facebook/Pixabay

Pomor ribe u Velikom Bačkom Kanalu, koji je najverovatnije posledica prošlonedeljnog zagađenja u Crvenki, nastavio je da se širi Bačkom, a jeziva slika je dočekala i Bečejce.

Na hiljade mrtvih riba, poređanih jedna uz drugu, isplivalo je na površinu, a građani se pitaju kako će tek izgledati kanal kada toliki organski materijal počne da se raspada...

"E, ovo je genocid i nad ribom i nad - ljudima", napisao je Miroslav, koji je podelio fotografije na fejsbuku.

Ugrožena je i Tisa, koja je povezana sa kanalom baš kod Bečeja.

Inače, Opštinska inspekcija za zaštitu životne sredine u Kuli, izdala je zabranu ispuštanja otpadnih voda u šećerani u Crvenki, jer se sumnjalo da je ta fabrika odgovorna za zagađenje Velikog bačkog kanala, jer je još od 2. novembra na delu kanala kod Srbobrana i Bečeja uginulo više od tri tone ribe.

U "Vodama Vojvodine" upozorili su, u međuvremenu, da voda nastavlja da se kreće nizvodno i da će se zagađenje uliti u Tisu, koja bi zbog svoje veličine mogla da ublaži zagađenje.

Šta se desilo u Crvenki

- Našom kontrolom od pre 10 dana je utvrđeno da se ne poštuje taj projekat studije za koji je ona napravljena i da deo otpadnih voda iz tehnološkog procesa odlazi u I64. Dat je na licu mesta usmeni nalog da se upale pumpe i da se prestane ispuštati otpadna voda u I64. To je zapisnički konstantovano i u roku od tri dana je izdato i pisano rešenje sa istim nalogom - izjavila je za RTV Biljana Leopvac, opštinski inspektor za zaštitu životne sredine.

Video: Vlažni san svakog krivolovca! Pecanjem na struju Amerikanci štite svoje reke

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. novembar 2019 | 21:45

    A jel podneo neko ostavku ili uhapsen ili rucate u nekom restoranu i pravite dogovir da papir zavrsi u fioci!

  • Sik

    19. novembar 2019 | 21:28

    Decenijama to rade.

  • Dasa

    19. novembar 2019 | 21:11

    Sve se ovo desava svakodnevno kod nas i na ocigled svih nas ali je vise nego porazavajuce da niko nizasta ne odgovara...! Ali,jednoga dana odgovorice Priroda na sva ta zlodela koja joj se cine! Nadlezne inspekcije ako nista ne preduzmu neka slobodno odu na stub srama...! Dokle ovako i zasto ovako!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA