• 2

Svetske blogerke ocenile Srbiju kao idealnu destinaciju: Ovo je prijateljska i bezbedna zemlja

Blogerke je iznenadio duvanski dim koji je dopušten u mnogim lokalima, kao i taksisti koji ne uključuju taksimetar

  • 2

Lokalne specifičnosti Srbije privlače pažnju sve većeg broja turista iz celog sveta. Ocenjeni smo kao bezbedna zemlja, a na "Trip Edvajzeru" iskustva solo putnica u Srbiji su pozitivna.

I na sajtu "Lonli planet" preporuka ženama koje planiraju da same vide Beograd glasi:

Pored prolaznog interesovanja muškaraca za žene koje su same, putovanje po Srbiji je izuzetno jednostavno i lako.

Amerikanka Karen na svom blogu (www.wanderlustingk.com) piše da je čula da je provod u Beogradu fantastičan, ali su se njeni najbliži plašili kada je sama krenula u Srbiju. Čim je stigla shvatila je da provod počinje u ponoć, da je hrana neverovatno ukusna, da je autobuski prevoz odlično organizovan, pa ne samo što se vozila po Beogradu, već je videla i nekoliko okolnih gradova. Karen piše da i stari i mladi govore engleski, a da je jedini problem - dozvoljeno pušenje u svim lokalima.

- Da li je Srbija bezbedna? Jeste! Jedini problem sam imala kada sam izašla sa drugaricom Srpkinjom, pa su nas častili pićem nepoznati muškarci, ali kultura je drugačija, svi te zovu da izađeš sa njima, svi su ljubazni i gostopirmljivi - piše Karen.

Da je Srbija jedna od najprijateljskijih destinacija za solo žene smatra i Lejla (66) koja 50 godina putuje sama i svoja iskustva deli na popularnom blogu (www.women-on-the-road.com).

- Nema razloga za bilo kakav strah, osim opasnosti od pasivnog pušenja - piše Lejla.

Ovoj putnici se dopalo što atrakcije u Beogradu mogu da se obiđu pešice, a do najlepših delova Srbije se lako stiže međugradskim autobusima.

Jela sam jeftino i baš dobro, jer je hrana tanjir da poližeš - piše Lejla na svom blogu i ističe da nije videla samo jug Srbije, što je dobar razlog da se vrati. Ovoj blogerki se najviše dopada mešavina ćirilice i latinice i piše da je posle nedelju dana provedenih u Beogradu imala utisak da je postala Beograđanka.

- Ima nešto u toj Srbiji, ali to "nešto" je teško objasniti. U jedno sam sigurna - vreme radi za Srbiju - zaključuje Lejla.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Komentari

  • Perke

    Kada te ovakve Mini Maus pukotine hvale, znaci da nesto ne valja..pod hitno dici cene za strance..jedno 200% i upumpavati dim sa aromom duvana u svaki lokal..da ih oteramo nekako...

  • Her Šika

    Ma važi ako to blogerke tvrde.Svakadanas besposlena žena sebe naziva blogerkim vlogerkom influenserkom a sve najžešće smaračice

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima