≫ 

Sahranjena Sofija Nakić (16): "Prekasno je otišla na lečenje, sudbina nam je istrgla iz porodice"

Devojčica je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, takozvanog dečjeg raka

  • 9
Sofija Nakić Foto: Facebook/Maja Kostovic

Devojčica Sofija Nakić (16) iz Žitkovca kod Aleksinca, koja je preminula od sarkoma vezivnog tkiva, sahranjena je danas na lokalnom groblju u svom rodnom mestu.

Tuga i muk zavladali su u porodičnoj kući preminule devojčice. Majka Anita je neutešna, otac Bojan je samo ponavljao: "Anđele moj".

- Bila je njegova mezimica, a sada... jad i tuga do neba - rekla je njihova rođaka dok su se komšije i članovi porodice okupljali da izraze saučešće roditeljima i otprate devojčicu na večni počinak.

Sofijin otac Bojan Nakić rekao je da je devojčica prekasno otišla u Atinu, u grčku kliniku gde je trebalo da se podvrgne opracijama i terapijama.

- Dr Stelios Kuovaris je izvrstan lekar koji se uhvatio u koštac sa njenom opakom bolešću, ali je dragoceno vreme izgubljeno. Čovek je bio krajnje korektan i platio je transport njenog tela u Srbiju. Uspeo sam na njegov poziv samo da stignem da je još jednom zagrlim i poljubim. Sudbina nam je istrgla iz porodice - rekao je otac.

Sofija je ispraćena u belom kovčegu, a njene drugarice i drugari su pustili crvene balone na kojima je ispisano njeno ime.

Otac, majka i rođeni brat oprostili su se od Sofije rečima: "Anđele, sada si među anđelima".

Podsetimo, Sofiji je sarkom vezivnog tkiva, odnosno dečji rak dijagnostikovan juna 2018. godine i od tada nije mogla normalno da jede, stalno je bila u jakim bolovima.

Bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da leči devojčicu.

Sofija je 6. novembra otputovala za Atinu gde je trebalo da se podvrgne operacijama i terapiji, ali njeno već izmučeno telo nije uspelo da se izbori sa opakom bolesti.

Video: Koliko je ljudsko telo programirano da živi i kakva je budućnost lečenja matičnim ćelijama?

(Telegraf.rs/Alo/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    20. novembar 2019 | 16:57

    Nije to sudbina već nemar i nebriga za zdravlje naroda od strane države, sveopšti raspad zdravstvenog sistema i administracija koja nepotrebno otežava situaciju.

  • L B

    20. novembar 2019 | 20:52

    Zbog nemara i nebrige drzave pre dva meseca smo izgubili sina u 23 god. neka pociva medju andjelima jer nasa deca su to i zasluzila a roditeljima iskreno saucesce

  • Fenix

    20. novembar 2019 | 19:15

    Možda bi bilo drugačije da je na vreme dijagnostikovano i da je lečeno na vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA