RHMZ izdao upozorenje za 3 dana: Preti jak i olujni vetar, u ovom delu Srbije biće najjači udari

U južnom Banatu i donjem Podunavlju očekuju se olujni udari

  • 1

RHMZ je izdao upozorenje na jak i olujni jugoistočni vetar koje važi od danas do kraja vikenda.

Ova tri dana u košavskom području očekuje se vetrovito vreme sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom. Posebno će biti kritično na jugu Banata i u donjem Podunavlju zbog udara i do 24 m/s.

Upravo zbog ove najave, Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je  na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje narednih dana.

Učesnicima u saobraćaju savetuje se  da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretnja uslovima na putu.

RHMZ Foto: RHMZ

RHMZ je za danas najavio umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti tmurno, povremeno sa sipećom kišom.

Ujutru ponegde kratkotrajna magla i niska oblačnost, a uveče i u toku noći se očekuje naoblačenje s kišom, koje će se iz Crne Gore preko južne i zapadne Srbije širiti ka Vojvodini.

RHMZ Foto: RHMZ

Vetar će biti slab i umeren, u Pomoravlju i na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Uveče i u toku noći košava u pojačanju, naročito na jugu Banata, gde se očekuju olujni udari. Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, a najviša od 14 do 19 stepeni. U Beogradu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veći deo dana suvo.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 9 stepeni, a najviša oko 18 stepeni. Uveče i u toku noći povremeno kratkotrajna kiša uz pojačavanje košave. Do ponedeljka u većem delu umereno oblačno i suvo, samo u Timočkoj Krajini oblačno, tmurno, povremeno sa slabom kišom. U košavskom području ponovno jačanje jugoistočnog vetra koji će u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno imati olujne udare.

Od utorka pretežno oblačno, mestimično sa kišom uz slabljenje jugoistočnog vetra.

(Telegraf.rs/Tanjug/ RHMZ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA