Nova donacija u okviru Eurobank projekta „Škola kao nacrtana za vas“ vredna više od milion dinara

Aktivna saradnja države i društveno odgovornih kompanija koje posluju u Republici Srbiji predstavlja dobar način da se naprave značajne promene u različitim segmentima društva

  • 0
Škola kao nacrtana za vas, Eurobank projekat

Foto: Igor Jovičić

Od svog osnivanja u Srbiji Eurobanka neprekidno kombinuje strategiju dinamičnog i uspešnog rasta sa doprinosom zajednici u kojoj posluje, kroz različite društveno - odgovorne projekte.

Samostalni projekat Eurobanke „Škola kao nacrtana za Vas“ pokrenut je u oktobru 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i ima za cilj poboljšanje uslova za rad i učenje u ekonomskim opreme za kabinete i učionice, ovaj projekat podrazumeva i edukativna predavanja Eurobank eksperata namenjena upravo učenicima ekonomskih škola koji u okviru svojih obrazovnih profila imaju bankarstvo i finansije. Na ovaj način zaposleni u Eurobanci daju svoj doprinos deljenju znanja i iskustava stečenih dugogodišnjim radom u finansijskom sektoru.

Prva donacija, ukupne vrednosti 1,4 miliona dinara realizovana  je u junu 2019. g. u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“ učenici ove škole dobili su nov, moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo.

Škola kao nacrtana za vas, Eurobank projekat

Foto: Igor Jovičić

Sredinom novembra, u prisustvu predstavnika Eurobanke, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktora, nastavnika i učenika, u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu otvorena je nova elektronsko-jezička laboratorija, dok je školska biblioteka opremljena lap topovima koji đacima omogućavaju da knjige čitaju i u elektronskom formatu. Vrednost ove donacije iznosi više od milion dinara.

Obraćajući se prisutnima na konferenciji za medije u Šapcu, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke, gospođa Slavica Pavlović istakla je da uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, značajan doprinos uspešnosti ovog projekta daju upravo korisnici humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Veliko srce“. Od svake transakcije realizovane ovom karticom, banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u  opremanje i modernizaciju kabineta i učionica.

- Poznavanje jezika izuzetno je značajno kako za dalje školovanje, tako i za buduća zanimanja. Kako naši obrazovni profili imaju po dva ili tri strana jezika savremena jezička labaratorija biće veoma korisna za dalji napredak današnje generacije, ali i za sve buduće koje budu deo Ekonomske škole Stana Milanović - istakla je Sonja Mijatović Jokić, direktorka Ekonomske škole „Stana Milanović“.

Projekat „Škola kao nacrtana za vas“ se nastavlja, zahvaljujući korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Veliko srce“.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA