≫ 

Hrabri profesor se rvao sa naoružanim muškarcem u palanačkoj školi: Deca su bila taoci i vrištala su

Reč je profesoru Slavoljubu Stojanoviću

  • 35
Slavoljub Stojadinovic, profesor

Foto: Facebook/Slavoljub Stojadinović

Pomahnitalog Gorana T. iz sela Donja Livadica kod Velike Plane, koji je ušao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u tom gradu i iz automatske puške otvorio vatru, zaustavio je profesor Slavoljub Stojadinović, piše "Blic".

Muškarac je pucao dva puta u plafon iz ovog oružja, a veća tragedija sprečena je zahvaljujući profesoru Stojadinoviću.

Naime, čovek je nasumice ušao je u jedno od odeljenja, a devojčica je pozvala razrednog starešinu Slavoljuba Stojadinovića.

- To se dogodilo za vreme 6. časa, pozvala me moja učenica da dođem iz fiskulturne sale i rekla da je osoba s oružjem kod njih u učionici. Istrčao sam iz sale, pokucao sam na vrata i video kolegu koji je sedeo za katedrom. Sa desne strane sam ugledao lice s oružjem i punom torbom eksploziva...Pitao sam ga ko je on, ali nisam odgonetnuo odgovor - priča Stojadinović.

On dalje govori da je u jednom trenutku muškarac pogledao ka tabli.

- Tada sam naredio deci da izađu napolje. Ja sam se borio s njim i uspeo sam da ga savladam. Povredio sam ruku u toku rvanja - rekao je hrabri profesor.

On je dodao da u školi nema obezbeđenja, ali da imaju kamere.

- Školski policajac u tom trenutku nije bio u školi. On je ušao u školu sa svim tim napravama dok su čistačice čistile - rekao je profesor i dodao da su deca petnaestak minuta bila taoci dok se on nije pojavio.

- Čuo sam decu kako vrište i odmah sam dotrčao iz fiskulturne sale. Rekao sam đacima da beže napolje iz učionice, pa sam skočio na njega i oteo mu automatsku pušku - prepričava detalje drame Stojadinović.

Prve informacije, kako su preneli mediji, ukazuju da je u pitanju psihički poremećena osoba koja je htela da napravi talačku situaciju u školi, ali je srećom osujećen u nameri.

(Telegraf.rs/Blic/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA