Pojavio se snimak posle upada muškarca u školu u Velikoj Plani: Učenici uplašeni, profesor u zavoju

Goran T. upao je u srednju školu sa puškom i eksplozivom, pucao je dva puta, ali ga je profesor Slavoljub Stojanović sprečio da nekog rani

  • 15

Goran T. (46) iz sela Livadice kod Velike Plane upao je danas oko 13 časova sa automatskom puškom i oružjem u palanačku Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" i ispalio dva hica u plafon. Njega je u nameri da nekoga povredi sprečio profesor Slavoljub Stojanović koji ga je savladao iako je čovek bio naoružan do zuba.

Ispred srednje škole i nekoliko sati posle incidenta u kojem, na svu sreću, niko nije stradao, i dalje je napeto. Učenici u grupama stoje ispred zgrade, i dalje unezvereni zbog svega što se izdešavalo.

U dvorištu ove obrazovne ustanove i dalje je veliki broj policajaca, a tu su i ekipe Hitne pomoći koje su ukazale pomoć povređenom profesoru.

Na snimku Stojanović sa desnom rukom u zavoju objašnjava šta se desilo i šta je zatekao nakon što ga je jedna učenica pozvala.

- Vidim čoveka sa puškom pored dece... Pored njega torba puna oružja, pored vrata bomba. Pitam ga ko je on i šta hoće... - čuje se na snimku.

Profesor se rvao sa napadačem

 

Podsetimo, profesora je pozvala učenica da dođe iz fiskulturne sale i rekla da je osoba s oružjem kod njih u učionici.

- Istrčao sam iz sale, pokucao sam na vrata i video kolegu koji je sedeo za katedrom. Sa desne strane sam ugledao lice s oružjem i punom torbom eksploziva...Pitao sam ga ko je on, ali nisam odgonetnuo odgovor - ispričao je Stojadinović.

On je rekao da je u jednom trenutku muškarac pogledao ka tabli.

- Tada sam naredio deci da izađu napolje. Ja sam se borio s njim i uspeo sam da ga savladam. Povredio sam ruku u toku rvanja - rekao je hrabri profesor.

On je dodao da u školi nema obezbeđenja, ali da imaju kamere.

- Školski policajac u tom trenutku nije bio u školi. On je ušao u školu sa svim tim napravama dok su čistačice čistile - rekao je profesor i dodao da su deca petnaestak minuta bila taoci dok se on nije pojavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    22. novembar 2019 | 18:04

    Kad dele ordenje i nagrade šakom i kapom. Profesor je zaslužio makar jednu od. Svaka čast profesoru

  • Mr

    22. novembar 2019 | 17:11

    Sreca pa je naisao na malo veceg profesora.Sta reci sve pohvale profesoru ,trebalo bi mu se nagrada uruciti za spasenu dece i za hrabrost.Sve najbolje mu zelim!!!

  • Dusan

    22. novembar 2019 | 18:01

    Svaka cast profesore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA