≫ 

Oglasilo se Ministarstvo prosvete nakon incidenta u školi u Velikoj Plani: Profesor povredio ruku

- Nepoznati muškarac ušao je u učionicu tokom šestog časa i pričao nepovezano, nakon čega je izvadio automatsku pušku i držao je na grudima, a ispod prsluka je imao još neko oružje - navodi se u saopštenju nadležnog ministarstva

  • 6
Ekonomska skola velika plana Foto: Google Maps

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da ima saznanja da je u srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani stanje stabilno nakon što je, kako navode, "nepoznati muškarac, koji nije učenik škole, ni roditelj i nema veze sa obrazovnim sistemom" ušao u učionicu i izvadio automatsku pušku.

- Nepoznati muškarac ušao je u učionicu tokom šestog časa i pričao nepovezano, nakon čega je izvadio automatsku pušku i držao je na grudima, a ispod prsluka je imao još neko oružje. Učenici su bili prisutni tokom razgovora između profesora, koji je držao čas i nepoznatog muškarca, ali su vrlo brzo posle dolaska dežurnog nastavnika napustili učionicu - navodi Ministarstvo.

Tokom rvanja ispaljena dva metka

Ministarstvo dodaje da je profesor fizičkog i odeljenski starešina fizički savladao to nepoznato lice i da su tokom rvanja ispaljena dva metka.

- Profesor fizičkog vaspitanja je dobio lakše povrede ruke, ali ne od vatrenog oružja - navodi Ministarstvo i dodaje da su organi policije postupili prema nadležnostima.

G. T. (46) iz okoline Velike Plane, koji je danas upao u Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu Vuk Karadžić u Velikoj Plani i pucao iz automatske puške, uhapšen je, saopštila je ranije policija.

U pucnjavi niko nije povređen, a osumnjičenog je savladao jedan od profesora.

G. T. je, kako se navodi, upao u Srednju ekonomsko-ugosititeljsku školu "Vuk Karadžić" i ispalio dva hica iz automatske puške u plafon.

Video: Pucnjava u školi u Velikoj Plani: Muškarac upao među đake sa automatskom puškom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADOVIN ŠTULOVIC

    22. novembar 2019 | 17:34

    NAGRADA ZA PROFESORA SVAKA ČAS PROFESORE

  • Miki

    22. novembar 2019 | 17:46

    Nagrada za profesora a ostavka za direktora i ministra!Gde vam je obezbedenje direktore?Ili su vrata svakom otvorena.

  • Lazar

    22. novembar 2019 | 17:38

    Sada ce ga nagraditi sa povisicom od 3.000 din 😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA