≫ 

Filmska ljubav bake i deke iz Šapca: Bili su u braku 60 godina i umrli istog dana

Nigde nikada nisu išli jedno bez drugoga. Uvek su, nekako, na neobjašnjiv način bili sličnog raspoloženja. Kada je jednom dobro i drugom je, kada ne valja oboje su tužni. Tako je bilo do kraja života

  • 26

Na šabačkom groblju, od 22. novembra počivaju supružnici Veljko (85) i Milosava (76) Radmanović, a o veličini njihove filmske ljubavi svedoči i način na koji su napustili ovaj svet - u istom danu.  

Upokojili su se 21. novembra, baka u 3.30, a deka u 10.30, u svom stanu u gradu na Savi.

Život ovog bračnog para, kako kažu njihova kćerka Vesna i unuk Nikola Mitrović, obležila je velika ljubav. Ona "koja se godinama samo rasplamsavala, a nikada nije jenjavala ni za jotu". Deka je u Šabac došao iz Plaškog iz Like, a baka je Mačvanka iz Badovinaca.

- Za šest decenija nikada se nisu posvađali, baš nikada - tvrde njihovi najbliži, ali i vremešne komšije iz centra grada, koje ih poznaju od mladosti.

Baba i deda, starci, penzioneri, starac, starica, penzioner Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Oni dodaju i da se ovaj bračni par nikada nije razdvajao.

- Nigde nikada nisu išli jedno bez drugoga. Uvek su, nekako, na neobjašnjiv način bili sličnog raspoloženja. Kada je jednom dobro i drugom je, kada ne valja oboje su tužni. Tako je bilo do kraja života, jer ako jedno ode lekaru, ide i drugo. Vodili su idiličan život, fini, otmeni i zanimljivi ljudi, koje je voleo i komšiluk i grad - navode.

Unuk Nikola kaže da je deda umro sedam sati posle bake, a da nije ni saznao da je ona izdahnula. Da je, kojim slučajem, čuo da je umrla "istog trenutka bi i njegovo srce stalo".

Baba i deda se drže za ruku, ruke, starci, stari ljudi Foto: Shutterstock

I jedno i drugo, kao da su osećali da im se bliži kraj života. Zajednom im je služeno opelo, zajedno su ispraćeni na večni počinak, u grobnicu koja će svedočiti o velikoj ljubavi dvoje ljudi, kojima različitost mentaliteta iz krajeva koju su "uneli" u brak, ne samo što nije smetala, već im je ljubav i razumevanje učinilo lepšom, snažnijom i boljom.

- Mnogo su nas voleli, u svakoj reči bilo je ljubavi "za bogove" i za nas, uvek su nas razumeli i nije ni čudo što ih je obožavala i moja unuka Nađa, njihovo milo praunuče - kaže ćerka Vesna.

- Tri decenije su bili penzioneri. Na život se nikada nisu žalili. Uvek su uspravno hodali ulicama Šapca, grada koji su voleli svim srcem, noseći ljubav za Liku i za Mačvu. Penzionerske dane divno su provodili, tako da im nikada nije bilo dosadno. Očigledno su bili rođeni jedno za drugo - završila je razgovor Vesna.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    23. novembar 2019 | 07:11

    To u danasnje vreme necete vise videti,sve se vrti oko para,a za ljubav ih bas briga!!

  • Toza

    23. novembar 2019 | 01:23

    Predivan tekst, rastopio sam se, a onda na kraju pročitam "Tri decenije su bili penzioneri..." i pomislim da im je lako bilo stalno zajedno londrati kad su bili dokoni. I ja volem svoju ženu, što da je ne volem, al' nama se zna da penzije nema do osamdesete... ili devedesete, zavisi od mera Vlade.

  • MIKI

    23. novembar 2019 | 06:30

    PREDIVAN TEKST.NEKA IM JE LAKA ZEMLJA,NJIHOVIM UNUCIMA SVE NAJBOLJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA