• 26

Filmska ljubav bake i deke iz Šapca: Bili su u braku 60 godina i umrli istog dana

Nigde nikada nisu išli jedno bez drugoga. Uvek su, nekako, na neobjašnjiv način bili sličnog raspoloženja. Kada je jednom dobro i drugom je, kada ne valja oboje su tužni. Tako je bilo do kraja života

  • 26

Na šabačkom groblju, od 22. novembra počivaju supružnici Veljko (85) i Milosava (76) Radmanović, a o veličini njihove filmske ljubavi svedoči i način na koji su napustili ovaj svet - u istom danu.  

Upokojili su se 21. novembra, baka u 3.30, a deka u 10.30, u svom stanu u gradu na Savi.

Život ovog bračnog para, kako kažu njihova kćerka Vesna i unuk Nikola Mitrović, obležila je velika ljubav. Ona "koja se godinama samo rasplamsavala, a nikada nije jenjavala ni za jotu". Deka je u Šabac došao iz Plaškog iz Like, a baka je Mačvanka iz Badovinaca.

- Za šest decenija nikada se nisu posvađali, baš nikada - tvrde njihovi najbliži, ali i vremešne komšije iz centra grada, koje ih poznaju od mladosti.

Baba i deda, starci, penzioneri, starac, starica, penzioner

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Oni dodaju i da se ovaj bračni par nikada nije razdvajao.

- Nigde nikada nisu išli jedno bez drugoga. Uvek su, nekako, na neobjašnjiv način bili sličnog raspoloženja. Kada je jednom dobro i drugom je, kada ne valja oboje su tužni. Tako je bilo do kraja života, jer ako jedno ode lekaru, ide i drugo. Vodili su idiličan život, fini, otmeni i zanimljivi ljudi, koje je voleo i komšiluk i grad - navode.

Unuk Nikola kaže da je deda umro sedam sati posle bake, a da nije ni saznao da je ona izdahnula. Da je, kojim slučajem, čuo da je umrla "istog trenutka bi i njegovo srce stalo".

Baba i deda se drže za ruku, ruke, starci, stari ljudi

Foto: Shutterstock

I jedno i drugo, kao da su osećali da im se bliži kraj života. Zajednom im je služeno opelo, zajedno su ispraćeni na večni počinak, u grobnicu koja će svedočiti o velikoj ljubavi dvoje ljudi, kojima različitost mentaliteta iz krajeva koju su "uneli" u brak, ne samo što nije smetala, već im je ljubav i razumevanje učinilo lepšom, snažnijom i boljom.

- Mnogo su nas voleli, u svakoj reči bilo je ljubavi "za bogove" i za nas, uvek su nas razumeli i nije ni čudo što ih je obožavala i moja unuka Nađa, njihovo milo praunuče - kaže ćerka Vesna.

- Tri decenije su bili penzioneri. Na život se nikada nisu žalili. Uvek su uspravno hodali ulicama Šapca, grada koji su voleli svim srcem, noseći ljubav za Liku i za Mačvu. Penzionerske dane divno su provodili, tako da im nikada nije bilo dosadno. Očigledno su bili rođeni jedno za drugo - završila je razgovor Vesna.

(Telegraf.rs/Novosti)

Komentari

  • Prnde

    Ali 3 decenije u penziji.Pitam se samo kako su je stekli. Ostali rmbace do 65 i sta im posle od zivota ostaje.Da uzivaju...u cemu.

  • Ja

    Verujem u ljubav i do kraja cu verovati u nju,samo postovanje i uvazavanje to je recept

  • nikolas

    TREBA SNIMITI FILM I POKAZATI DANASNJOJ MLADEZI KAKO SE NEGUJE LJUBAV I POSTOVANJE DO KRAJA ZIVOTA !!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima