≫ 

Nastavnica srpskog otkrila 2 pismena zadatka koja nikad neće zaboraviti: Izdvojila ključne rečenice

"Zbog toga volim semafore"

  • 1

Pismeni zadaci nekada nastavnicima zadaju jednako glavobolje koliko i đacima, dok ih u nekim drugim trenucima slatko nasmeju. A ova dva izmamiće osmeh svakom ko ih pročita.

Na Fejsbuk grupi koja okuplja nastavnike srpskog jezika, jedna nastavnica podelila je bisere svojih đaka sa stranica vežbanki. Evo šta je napisala:

- Pismeni zadaci. Obično ih pregledam kasno uveče ili rano ujutru. U smiraj. Uz šoljicu kafe. Smejem se i plačem uz ispovesti kako onih mlađih, tako i starijih.

Sa vama ću da podelim dva segmenta pismenih zadataka: jedan koji me je iskreno nasmejao i učinio da se još jednom zadivim nad dečjom moći opisivanja, uočavanja i pravljenja paralela i drugi koji je potvrdio snagu majčine ljubavi i pokazao da roditeljska ljubav ne bira ni mesto ni trenutak - navela je ona.

A onda je dodala i primere:

- Učenik 5. razreda. Tema: Moj/-a (trebalo je da navedu ime svog kućnog ljubimca) – otkucaji srca pod mojim nogama. Učenik je opisivao svoga psa.

"Kada smo ga dobili, bio je sitan. Imao je malu njušku i velike lepe braon oči. Mesecima je rastao i puno se promenio. Jedino što mu se nije promenilo bio je njegov apetit. Dok smo ga šetali, imali smo osećaj da vodimo usisivač na povocu."

- Učenica 5. razreda. Tema: Osoba koju volim i poštujem. Učenica je opisivala svoju majku.

"Nekada kada stojimo na semaforu mama kaže: 'Vreme je za ljubav!' Tada počne da me ljubi dok ne bude zeleno svetlo. Zbog toga volim semafore i raskrsnice."

Koje su dečije reči ili postupci vas od srca nasmejali? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ann

    23. novembar 2019 | 21:30

    Da vam kažem ja nešto. Gradivo sve zahtevnije i teže a deca sve tupavija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA