≫ 

Fondacija Karić uručuje Nagrade „Braća Karić“ za razvoj nauke, umetnosti i širenje mira

Nagrađeni su dr Zahi Havas, Antonis Remos, Marija Lina Veka, Vaclav Dvoržak, Žak Ogar, Željko Obradović

  • 7

Svečano po dvadeset i drugi put Karić fondacija će uručiti Nagrade "Braća Karić" u Narodnom pozorištu, u ponedeljak 25. novembra 2019. godine od 19,30.

Koliko je važna ova već tradicionalna nagrada za koju svake godine vlada veliko interesovanje javnosti, svedoče samo neka od blistavih imena eminentnih laureata: V.V. Putin, Valentina Ivanovna Matvijenko, Patrijarh srpski Gospodin Pavle, Patrijarh srpski Gospodin Irinej, Patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej II, Novak Đoković, Nikita Mihalkov, Marina Abramović, Danilo Bata Stojković, Ljubivoje Tadić, Velimir Bata Živojinović, Rade Šerbedžija, Dragan Bjelogrlić, Olga Olja Ivanjicki, Siniša Kovačević, Ljubivoje Ršumović, Jovan Ćirilov, Ašhen Ataljanc, Bora Dugić, Vlatko Stefanovski, Emir Kusturica, Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi i mnoga druga istaknuta imena.

Pored svečane akademije i ceremonije uručenja nagrade i ove godine prisutni će uživati u bogatim i brižljivo pripremljenim scensko-umetničkim nastupima eminentnih domaćih umetnika.

Karić Fondacija će ove godine dodelite Nagrade “Braća Karić” istaknutim ličnostima za najveća dostignuća u sledećim oblastima:

za kulturu i umetnost, laureat je: Antonis Remos (Antonis Remos), najpopularniji i najtraženiji grčki pevač čija karijera traje 25 godina

za vrhunska dostignuća u oblasti filmske i televizijske umetnosti, laureat je: Vaclav Dvoržak (Václav Dvořák), filmski i telivizijski reditelj i politički analitačar

za humanitarne aktivnosti, laureat je: Žak Ogar (Jacques Hogard) pukovnik i bivši komandant francuskih specijalnih snaga na Kosovu i Metohiji

za naučni i istraživački rad, laureat je: dr Zahi Havas (dr Zahi Hawass) – najpoznatiji egiptolog na svetu i bivši ministar kulture Arapske Republike Egipat

za novinarstvo i književnost, laureat je: Marilina Veka (Marilina Rachel Veca) novinarka i književnica iz Rima

za sport, laureat je: Željko Obradović, jedan od najuspešnijih srpski, jugoslovesnskih i svetskih igrača i trenera

Video: Nekoliko vekova biznisa: Evo čime su se bavili preci Bogoljuba Karića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    25. novembar 2019 | 11:19

    Orkestar Brace Karic pocetkom '70-tih,svirao u hotelu Avala u Kikindi (100%). A uz drzavne novce i Milosevicev rezim postadose to sto su sada...bogatasi.!!

  • Toma M.

    25. novembar 2019 | 15:40

    Postovani, voleli Vi ili mrzeli braću Karic, oni su od radničkih ruku velike porodice stvorili veliku kompaniju za primer u svetu. Drugo, pa braca Karic, iako prognani iz Srbije radeći stvorili su imperiju za svako postovanje! Te floskule što pišete i zlonamerne, ostavite se jer da znate, da,, neznate da neznate,, prionuli bi na bilo kakav posao koji znate a da nejadikujete nad samim sobom!? Naravoucenije, budite ljudi iako ste Srbi, govorio je Patrijarh Pavle, koji je blagoslovio porodicu Karic za uspeh u životu. 0d srca iskreno I posteno toma m.

  • VESNA

    25. novembar 2019 | 10:59

    EEE TO SU NAJVECE NAGRADE !! SVETSKO A NASE !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA