≫ 

Ogavni snimci nasilja nad životinjama u Srbiji: Tukli su ih, trovali, rešetali i mučili do smrti

Svetski dan borbe protiv nasilja nad životinjama, 25. novembar, podsetiće nas na sve užase koje smo videli u Srbiji, dok su nemoćne životinje bivale isprebijane, otrovane ili ubijene, kako bismo stali na put tom zverskom ponašanju

  • 58
Nasilje nad životinjama Foto ilustracija: Telegraf/Udruženja za zašetitu životinja "BETA", Facebook/Pokret Levijatan - STOP Animal ABUSE

Nasilje nad životinjama, kao i snimanje gnusnih činova, svaki put iznova uznemiri i isprovocira javnost. Tada se zapitamo, kakvi smo mi to ljudi i da li među nama postoje oni koji ipak ne zaslužuju da se tako nazovu. Svetski dan borbe protiv nasilja nad životinjama, 25. novembar, podsetiće nas na sve one užase koje smo videli u Srbiji, dok su nemoćne životinje bivale isprebijane, otrovane ili ubijene, kako bismo stali na put tom zverskom ponašanju.

Stafordi

Poslednji u nizu incidenata dogodio se u Kuršumliji. Društvene mreže obišao je snimak tuče "staforda" sa jednim mešancem. Navodno, mladić koji se predstavlja kao uzgajivač, istovremeno ovu rasu pasa priprema za borbe tako što svoje staforde huška da ubijaju ulične pse.

Na snimku se vidi kako dva istorasna psa krvoločno kidaju mešanca. Životinja krvari, ali stafordi ne staju.

Satanisti iz Obrenovca

Uznemirujući video na kome Marko Đ. i Katarina P., navodno članovi sekte, krvnički ubijaju jednog psa Obrenovcu, zapalio je društvene mreže krajem 2018. godine.

Na snimku se vidi kako mladić sa kapuljačom na glavi najpre zadobija poverenje psa, češkajući ga i tiho mu pevajući reči "kefo zote". Već sledećeg trena on jadnu životinju navodi da legne, zabija joj nož u telu i tu ga drži, dok kuče najstrašnije zavija od bola.

Sud je Marka Đ. osudio na devet, dok je Katarina P. dobila sedam meseci robije.

Stravično zlostavljanje mačke

Snimak koji je dospeo u javnost u novembru 2018. godine, na kom se vidi kako dečak brutalno zlostavlja mačku dok ona ne umre, podigao je javnost na noge. Dečak, međutim, ni tu ne prestaje,  nego je posle vešanja udara metalnom šipkom po glavi (pri čemu se čuje kako joj lobanja puca), a potom i šutira nogama.

Ovo mučko zlostavljanje propraćeno je njegovim pevanjem:"Vječnaja pamjat". Prema navodima Levijatana, sve se odigralo u Kovinu.

Ubijena kobila

Kada je Vinko Stojnev pošao po svoje konje koje sa ljubavlju gaji u selu Gornja Ljubata kod Bosilegrada, zatekao je ustreljenu kobilu staru 18 meseci. Zaplakao je kada je shvatio da je to uradio njegov komšija D. M. iz čistog hira.

Kobila Foto: Telegraf.rs

- Samo je rekao "Šta ima veze što sam je ubio". Bio je pijan - rekao je tada Vinko, ističući da konje gaji iz velike ljubavi i da je reč o autohtonoj rasi.

Kako kaže, ubistvo kobile teško je podneo.

Kobila Foto: Telegraf.rs

- Kada sam video ubijenu kobilu i krv koja teče iz rane ja sam počeo da plačem. To je jezivo za sve koji vole životinje. Imanje na kojem su konji pasli ja sam iznajmio i oni već tri godine odlaze tamo, gde ostaju do devet ili deset sati uveče. Mene i ženu je stres tek posle stigao, pa smo završili u domu zdravlja, gde su nam dali uput za psihijatriju - kazao je Vinko.

Malom Snupiju sipali kiselinu u usta

Članovi Udruženja za zaštitu životinja "BETA" iz Zaječara doživeli su šok kada su miroljubivom psu Snupiju u junu 2019. godine otvorili usta i ugledali spržena nepca! A Snupi je možda samo malo više lajao…

pas, snupi, kiselina, zaječar Foto: Udruženja za zašetitu životinja "BETA"

- Pozvala nas je žena koja privremeno čuva Snupija. Kazala je da on povraća i da odmah dođemo. Kada smo stigli najpre smo ugledali njegove tužne oči, bale koje mu cure, cvileo je i videlo se da je u bolovima - rekla nam je tada Ana iz udruženja "BETA".

pas, snupi, kiselina, zaječar Foto: Udruženja za zašetitu životinja "BETA"

Kada su prišli Snupiju, koji je neprestano tiho cvileo i raširili mu usta, nastao je šok! Psu je usna duplja bila spržena. Neko mu je u usta sipao kiselinu, najverovatnije jer je lajao pa je to nekom smetalo.

Izrešetani poni i magarac na salašu

Na svom salašu Petar Rašeta zatekao je jeziv prizor u novembru ove godine. Naime, u ograđenom dvorištu ležali su, mrtvi poni Zlatko i magarac Julije, ljubimci brojne dece, redovnih i najčešćih posetilaca Malog Petrovog salaša, koji se nalazi u blizini Banje Junaković kod Apatina.

Petar Rašeta je ogorčen i ne može ni da nasluti ko je i zašto mogao da počini ovo svirepo delo. Misli da nema neprijatelje. Za sebe kaže da ima oštar, ali pravičan jezik i moli sve one koje je možda uvredio "takvim" jezikom da ne diraju životinje, jer one nisu krive za to.

Petrov salaš, poni, magarac, zlostavljanje životinja Foto: Privatna arhiva
Petrov salaš, poni, magarac, zlostavljanje životinja Foto: Privatna arhiva

Obešena vrana na ulazu u selo

Ulaz u selo Lokve kraj Alibunara u aprilu 2019. godine izgledao je kao iz horor filmova. Na saobraćajnom znaku kojim se obeležava ulaz u naseljeno mesto stajala je mučena, mrtva ptica.

Vranu - najverovatnije po rodu ptica, neko je obesio i okačio u Južnom Banatu.

Iz Pokreta Levijatan naveli su tada da je u pitanju sektaški obred i da se pred takvim zlostavljanjem i mučenjem ne okreće glava, bez obzira na vrstu životinje.

- Nemojte da na ovaj čin gledate "to je samo ptica". U pitanju je jedan život surovo ugašen da bi oni nekga plašili ili zastrašivali i da bi izvodili svoje bolesne obrede nesmetano na životinjama i ljudima - naveli su iz Levijatana.

Video: Ove životinje provedu život u patnji, da bi ljudima cvetali turizam i zarada

(S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    25. novembar 2019 | 14:16

    nadam se da ce pocinioci ovakvih dela zavrsiti isto kao ove jadne zivotinje

  • WTF

    25. novembar 2019 | 13:30

    Bolest ne bira... Ali za ovakve spodobe ne treba ima milosti, kao prema bolesnoj osobi... Svaka čast ljudima iz ovih organizacija, kao što je Leviatan! Zahvaljujući njima ova gamad (ili kako ih već nazvati) može biti sankcionisana! E sad da vidimo tužilaštvo na delu!

  • Neko

    25. novembar 2019 | 14:26

    Svima vratiti istom merom...bolesnici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA