Aleksandar je otišao u Libiju da radi, ali je već 3 meseca zarobljen u kampu jer mu je oduzet pasoš

Za Aleksandra Dronjka iz Smedereva, mogućnost zarade u Libiji pretvorila se u agoniju, jer već tri meseca sedi u radničkom kampu, bez pasoša, a u međuvremenu mu je istekla i viza

  • 8
Aleksandar Dronjak Foto: Facebook/Aleksandar Dronjak

Aleksandar Dronjak iz Smedereva koji je u avgustu otišao u Libiju zbog posla, još je u radničkom kampu, jer mu je emigraciono oduzelo pasoš. U međuvremenu mu je istekla i viza. Prema informacijama iz Ministarstva spoljnih poslova, Aleksandar je zbrinut u kampu firme i predstavnici kompanije preduzimaju mere da dobiju njegovu oduzetu putnu ispravu.

Za Aleksandra Dronjka iz Smedereva, mogućnost zarade u Libiji pretvorila se u agoniju, jer već tri meseca sedi u radničkom kampu, bez pasoša. On je došao u Tripoli zbog ugovorenog posla u rafineriji nafte, preko beogradskog predstavništva firme. Međutim, pripadnici libijske vlasti oduzeli su mu pasoš u Bengaziju. Porodica nije želela pred kamere.

Aleksandra Dronjak, sestra radnika u Libiji, kaže da je za njihovu porodicu najvažnije da je on dobro.

Oduzet pasoš i istekla viza

Obratili su se najbližoj ambasadi i očekuju da oni dalje rešavaju ovu situaciju. Međutim, dodatni problem je što mu je, u međuvremenu, istekla viza.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rekli su za RTS da je Ambasada Republike Srbije u Tripoliju (koja je privremeno izmeštena u Tunis) u kontaktu sa direktorom firme "Petrolkomet".

Prema obaveštenju Ambasade, Aleksandar Dronjak je trenutno zbrinut i nalazi se u kampu firme u Raslanufu.

- Predstavnik firme je u stalnom kontaktu sa nadležnim libijskim organima i nastoji da dobije oduzetu putnu ispravu A. Dronjka i pruži pomoć u slučaju njegovog povratka u Republiku Srbiju. Ambasada je u redovnom kontaktu sa direktorom firme 'Petrolkomet' i preduzima sve potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima u cilju pružanja pomoći državljaninu Republike Srbije - naveli su u Ministarstvu.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    25. novembar 2019 | 18:07

    Ko normalan još ide u Libiju da radi? Bolje kući za 300€ nego tamo da ostanem bez glave, ili bez pasoša.

  • E svasta

    25. novembar 2019 | 17:54

    Koja filozofija, taj oduzeti pasos mu proglasite nevazecim i izdate mu novi. Da je neki baja sve bi se odavno i brzo resoilo.

  • PRC

    25. novembar 2019 | 22:48

    Otišao da pomaže okupatorima da izmuzu libijsku naftu, dobro je prošao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA