≫ 

Majka dečaka (6) na kog je pala metalna kapija: Ne možemo da dođemo sebi, samo želim da bude dobro

Đak prvak zadobio je frakturu lobanje kada je klizna kapija, iz još nepoznatih razloga, pala na njega

  • 1

Jedino što sada želimo je da mom sinu bude dobro. U šoku smo svi i ne možemo da dođemo sebi od kada smo saznali da je povređen. Ovako priča Violeta V., majka učenika (6) prvog razreda OŠ "Duško Radović" iz Novog Sada, na koga je u sredu pala klizna metalna kapija u dvorištu škole i teško ga povredila.

Majka kaže da njenog sina lekari drže u veštačkoj komi.

- Ne znam kako se nesreća desila i ne zanima me sada. Sada mi je samo u glavi da njemu bude dobro. Ljudi nam pričaju nekoliko verzija, a valjda će se saznati kako se sve odigralo i zbog čega je kapija pala na našeg sina. Znam samo da tog kobnog dana nismo mogli da odemo po njega posle završene nastave jer je stariji sin, koji ima gips, morao na kontrolu - kaže Violeta.

Ona dodaje da je povređeni mališan njeno najmlađe dete od njih troje.

- Ispričali su mi da je moj sin bio u dvorištu sa još dvojicom drugara. On je navodno otvorio kliznu kapiju da jedan od drugara izađe i zatvorio ju je. Onda je još jednom to uradio kako bi i drugo dete izašlo, a kad je on nameravao da napusti školsko dvorište, kapija je iz nekog razloga pala i on je ostao da leži ispod nje - prepričava majka šta je čula, dodajući da mora da kaže da su učiteljica, pedagog i direktorka škole stalno bili s njom i njenim suprugom i zahvaljuje im na podršci.

Inspekcija je i dalje u školi i utvrđuje okolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Škola je po zakonu odmah obavestila školsku upravu, Gradsku upravu za obrazovanje, predsednika saveta roditelja i predsednika školskog odbora.

- Sada nam je najbitnije da se dete oporavi i da sve bude kako treba. Stalno smo u kontaktu s roditeljima i bolnicom - rekla je Srboljupka Mihajlović, direktorka škole.

Dečak je zadobio frakturu lobanje i i dalje je na intenzivnoj nezi na dečjoj hirurgiji.

Video: Samo je želeo da se provoza skejtom, a postao je svedok pravog rusvaja

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    29. novembar 2019 | 13:13

    Dobro vaspitana deca prvo u gipsu drugo vozi kapiju zna se ko otvara i zat.u skoči neko dete snagator krivi rofitelji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA