≫ 

Još jedno čudo u manastiru Tumane: Molitve Bogu i tumanskim svetiteljima podigle mladića iz kome

"Sve nam je bilo jasno, bio je s nama tog dana"

  • 22
Manastir Tumane Porodica Lazarević Foto: Marko Jovanović, Privatna arhiva

Ana (40) i Saša (43) Lazarević iz sela Velika Lomnica kod Kruševca spadaju među mnogobrojne koji su svedočili isceljenju svog bližnjeg nakon posete Manastiru Tumane kod Golupca.

Ana i Saša su se pomolili u Manastiru Tumane za zdravlje svoga sina Viktora (19), koji je bio u komi. Viktor je istoga dana nakon molitve u ovom čudotvornom manastiru, a potom i umivanja sina svetom vodom i pomazivanja uljem iz kandila, otvorio oči. Ana je svoju priču podelila sa ostalim vernicima preko Fejsbuk strane ovog manastira.

Manastir Tumane Manastir Tuman Foto: Marko Jovanović

- Imam sina 19 godina, Viktor Lazarević iz sela Velika Lomnica kod Кruševca. Dana 27.9.2019 dogodila se nesreća .Viktor je stajao u restoranu brze hrane gde je posle završetka šetnje kroz grad svratio da pojede parče pice. U tom momentu naišla je grupa momaka u alkoholisanom stanju gde je jedan od njih udario mog sina iz čista mira i bez povoda. Prilikom udarca dete je palo i zadobilo teške povrede glave. Napukla lobanja, oštećeno moždano stablo, operacija hematoma i dva hematoma na čeonoj strani. Sve je to urađeno te noći - piše ova žena.

Kako kaže, Viktora su dva puta za vreme pripreme za operaciju gubili i vraćali u život.

- Završena je operacija i doktor je došao da nam kaže da su sve uradili što su mogli, da je mnogo kritičan i da je u Božijim rukama. Jedino nam je bilo da se molimo, što smo i uradili. Teški su nam dani bili, neopisovi. Prošlo je nekoliko dana i onako, gledajući televiziju, pričali su o manastiru Tumane. Slušajući baš me zaintrigiralo. Došao mi je muž sa posla, rekla sam mu da je bilo na televizi sve to, o isceljenju, odlasku u manastir i šta misli o tome. Njegove reči su- neka je na kraj sveta i neka košta koliko da košta, spremi se i sutra rano krećemo - dodaje ona.

porodica lazarevic krusevac Porodica Lazarević Foto: Privatna arhiva

Rano si krenuli sa prijateljem, jer nisu bili u stanju da voze, pa je morao neko drugi.

- Jedino što mi je palo na pamet da ponese bilo je sinovljeva majica i duks i naravno namirnice za manastir. Put nas je sam naveo do manastira, stigli smo bez problema. Jeste 200 km udaljeno, ali nismo marili, želeli smo samo da nam se sin probudi. Osetili smo neko olakšanje u Tumanu, ali suze nismo mogli da zaustavimo. Dugo smo čekali da uđemo. Кupili smo sveće svima za zdravlje i jednu veću za zdravlje Viktorovo, gde su nam pre toga objasnili da će u manastiru da se održi čitanje molitve za zdravlje. I dalje nismo mogli da se suzdržimo od suza, sve dok nismo krenuli prema isposnici - piše u ispovesti.

Posle završetka svega rekla je mužu da idu odmah prema klinici u Nišu, da bi ga umila svetom vodom i pomazala uljem Sveca.

Manastir Tumane Manastir Tumane Foto: Marko Jovanović

- Ujutru je stigla poruka da je Viktor počeo da otvara oči i da trepće. Doktori u šoku, a ja i muž čitajući skamenjeni nismo mogli da poverujemo šta nam piše u poruci od doktora. Ali prošlo mi je kroz glavu TUMANE. Plakali smo celim putem do Niša, zahvaljivali svakom svecu, ali ovaj manastir je kod nas presudio sve. Otrčali smo do šok sobe. Doktor na vratima sleže ramenima, smeje se i izgovara vidite i sami. Pogledali smo ka Viktoru, a on kaže: "Gde si mama, gde si tata" - piše ona.

Odmah su mu sve ispričali.

- Otac je Viktoru pokazivao sliku manastira i govorio: "Sine, ovde smo bili da se molimo za tvoje zdravlje i da nam se probudiš", a on izgovara: "Znam, bio sam tamo, to je na rumunskoj granici". Sve mi je bilo jasno, bio je sa nama tog dana. On je sad u dobrom stanju trenutno smo u rehabilitacionom centru Ribarska banja gde se odlično oporavlja i hvala manastiru Tumane i Svetima - napisala je ova žena.

Video: Moj muž Rifet je čudo manastira Tumane: Doktori su rekli da mu nema spasa, a danas je živ i zdrav

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    1. decembar 2019 | 23:10

    Hvala dragom Bogu!

  • Господ мој и Бог мој

    1. decembar 2019 | 23:30

    Слава Теби Боже и хвала на свим даровима Твојим. Хвала Ти Господе и што си нам подарио туманске чудотворце, заступнике и молитвенике наше пред престолом Твојим.

  • Aki

    2. decembar 2019 | 09:18

    Da li je moguće da ima ljudi koji daju minuse ovakvom Božjem isceljenju...više nego strašno 😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA