≫ 

Neka diše pored mene i zadovoljna sam: Ana i Živan, držeći se za ruke, proslavili 60 godina braka

"Lakše se sve podnese udvoje. Žiko moj, ljubavi stara, nemoj više da plačeš, molim te. Živećeš ti meni još", rekla je Ana svom životnom saputniku

  • 2
Ana i Žika, 60 godina braka

Foto: Subotica.com

Proslave u Gerontološkom centru u Subotici nisu retkost. U njemu se tradicionalno obeležavaju rođendani korisnika i veći praznici, ali je jedna proslava izazvala posebnu pažnju - stanari Doma u Dudovoj šumi Ana (82) i Živan Vasiljević (89) svečano su obeležili 6 decenija braka.

Kao da je juče bilo. Upoznali su se preko prijatelja, kratko dopisivali i vrlo brzo, 29. novembra 1959. godine, stali na ludi kamen.

- Malo sam se nećkala, kao i svaka devojka u tim godinama, imala svašta u glavi. Njegova dobrota i stabilnost prevagnule su i brzo smo se venčali. To je dokaz da i kratko poznanstvo može da preraste u ljubav. Vremenom smo se zavoleli - seća se Ana.

Ana i Žika, 60 godina braka

Ana i Žika proslavili 60 godina braka, Foto: Subotica.com

Do rata su živeli i radili u Hadžićima, u blizini Sarajeva, potom su se preselili u okolinu Vrnjačke Banje, a nedavno su, zahvaljujući rodbini, novo gnezdo svili u Subotici i odlučili da Gerontološki centar bude njihov novi dom. Njihova ljubav iznedrila je sina Zorana, koji im je sa snajom Brankom podario dvoje unučadi Nikolu i Stefana.

Sve bračne zavete, život u dobru i zlu, zdravlju i bolesti prošli su zajedno. Dok ne ispuštaju ruku jedno drugom, otkrivaju tajnu dugovečnosti njihove ljubavi. To je razumevanje i tolerancija.

- Ako toga nema, nema ničega. Ali vama je, deco, sada mnogo teže, niko nikoga ne trpi i svašta se dešava. Svaki brak je priča za sebe, imali smo uspona i padova, život nam je doneo lepe i teške trenutke, a sve smo ih zajedno prošli - dalje će Ana.

Iako je zbog Žikine bolesti, lekciju o ljubavi kazivala Ana, on nije mogao da sakrije suze radosnice.

Neka diše pored mene i ja sam zadovoljna. Lakše se sve podnese udvoje. Žiko moj, ljubavi stara, nemoj više da plačeš, molim te. Živećeš ti meni još - stiskajući ruku hrabri Ana svog životnog saputnika, a on daje sve od sebe da joj uzvrati poljupcem.

Video: Milan Kovačić proslavio je svoj 99. rođendan, a glavne zvezde na žurci bile su dame

(Telegraf.rs/Subotica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    3. decembar 2019 | 09:14

    Nek je sa srecom mladenci!

  • DARKO 100%

    3. decembar 2019 | 08:36

    Proslost je realna ,a buducnost je nerealna u ovom veku ,zadrzavam pravo na izmenu misljenjai svaka cast izuzecima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA