≫ 

Saška Jurić dobila emotivan poklon pred Novu godinu: Tijanini crteži pretvoreni su u lepu uspomenu

Jedna radionica je pretvorila Tijanine crteže, koje je nacrtala kada je bila mala, u priveske za lančić, a Saška je to prokomentarisala

  • 1
Saška Tijana Jurić, crtež

Foto: Privatna arhiva

Saška Jurić, sestra ubijene Tijane Jurić, podelila je na svom Fejsbuk profilu jednu objavu i rastužila mnoge. Naime, ona je okačila emotivan poklon koji su joj majka i otac poklonili nešto pre novogodišnje noći.

Jedna radionica je pretvorila Tijanine crteže, koje je nacrtala kada je bila mala, u priveske za lančić, a Saška je o tome napisala:

- Mama i tata nisu hteli da me preplave emocije za Novu Godinu, pa su mi poklon dali ranije i ovo je jedan od najlepših poklona koji sam ikad dobila. Uspomene koje nas vežu za Tijanu su nešto najvrednije - napisala je Saška.

Nakon Tijanine tragične smrti, Saška se nije preterano oglašavala, ali je uvek bila podrška svojim roditeljima, koji su sav bol uspeli da iskoriste za temeljne promene u srpskom zakonu.

Da podsetimo, od 1. decembra, zahvaljujući inicijativi "Fondacije Tijane Jurić" usvojena je nova krivična sankcija - doživotni zatvor. Ovo se odnosi na počinioce krivičnih dela kao što su teško ubistvo, silovanje, obljuba nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem.

Tijana Jurić, Igor Jurić

Printskrin: Facebook

Ovaj predlog je podržalo oko 160.000 građana. Doživotna kazna zatvora proširena je i na sva druga krivična dela za koja je prema važećem zakonu predviđena kazna od 30 do 40 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    3. decembar 2019 | 12:13

    Zali boze sto se prvo izgube mladi zivoti, pa se tek mijenjaju zakoni...ova djevojčica ce bar zauvijek zivjeti zahvaljujuci njenim roditeljima koji su se lavovski borili i bore se. Neka im sam big daje snagu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA