≫ 

Ovo su sve činjenice koje grad ima u vezi sa rušenjem silosa u Jarku kod Sremske Mitrovice

Zabranjeno je koriščenje silosa koji je pao

  • 11
Silos Sremska Mitrovica

Printskrin: Twitter

Nakon dramatičnog rušenja silosa punog kukuruza u mestu Jarak na teritoriji grada Sremska Mitrovica, oglasila se i nadležna inspekcija.

Kako smo doznali iz njihovog odgovora, pogon preduzeća "Klas Group" iz Šapca dobio je upotrebnu dozvolu pre manje od 6 meseci. Rušenje se dogodilo 28. novembra, kada se metalna grdosija otkačila i doslovno prepolovila, dok je kukuruz ispadao sa svih strana.

Srećom, niko nije povređen, a sudeći po snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, radnici su se povukli i sa bezbedne daljine posmatrali urušavanje.

Kako nam je rekao građevinski inspektor 24. juna ove godine investitor DPS "Klas Group" iz Šapca pribavio je upotrebnu dozvolu "za objekat pijem sa strehom, mašinske kućice sa komandnom sobom i elevatorskog stuba, kao i dva silosa visine 20 metara, prečnika 7 metara i ukupnog kapaciteta 2x550 tona".

 

- Dana 28. 11. 2019. godine došlo je do pada metalne silosne ćelije broj 1. Dana 29. 11. 2019. godine građevinski inspektor izašao je na lice mesta i usmeno, a to je uneto i u zapisnik, naložio zabranu korišćenja metalnog silosa broj 2. Dana 3. 12. 2019. godine građevinski inspektor je investitoru DPS "Klas Group" d.o.o. iz Šabca doneo rešenje kojim mu zabranjuje korišćenje metalnog silosa broj 2, i naložio je da u roku od 30 dana od dana dobijanja rešenja izvrši statičku analizu silosne ćelije broj 2 - odgovorili su nam iz inspekcije.

Video: Fabrički dimnjaci pali kao dlanom o dlan

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    5. decembar 2019 | 21:04

    Stoji da kinezi mogu sve da naprave. Samo neumeju da naprave kvalitetno

  • Aca BJ

    5. decembar 2019 | 20:51

    Zabranjeno je korišćenje silosa koji je pao.

  • Brk

    5. decembar 2019 | 20:39

    Kineska roba,treci za 6 meseci koji se srusio....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA