Projekat „Škola kao nacrtana za vas“ rezultat sinergije Eurobank i njenih klijenata

Od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine, Eurobanka neprekidno kombinuje strategiju dinamičnog i uspešnog rasta sa doprinosom zajednici u kojoj posluje

  • 0
Eurobank Donacija

Foto: Igor Jovičić - Vojkan

U oktobru 2018. godine, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Eurobanka pokreće svoj prvi samostalni društveno-odgovorni projekat “Škola kao nacrtana za vas”.

Svesna da je budućnost u rukama mladih, uz pomoć Jane Novaković, učenice Umetničke škole iz Niša, redizajnirana je humanitarna Mastercard kreditna  kartica „Eurobank Veliko srce“. Specifičnost ove kartice ogleda se u činjenici da od svake izvršene transakcije Eurobank odvaja određeni deo sredstava  svojih prihoda za opremenaje učionica i kabineta ekonomskih škola širom Srbije.

Na ovaj način zajedničkim delovanjem banke i njenih klijenata utiče se na poboljšanju uslova za učenje i rad u srednjim ekonomskim školama.

Prva donacija, ukupne vrednosti 1,4 miliona dinara, uručena je u junu 2019. godine Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“ učenici ove škole dobili su nov opremljen kabinet za statistiku i računarstvo.

Škola kao nacrtana za vas, Eurobank projekat

Foto: Igor Jovičić - Vojkan

Projekat je nastavljen, pa je 19.novembra , u prisustvu predstavnika Eurobanke, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i direktora, nastavnika i učenika, u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu otvorena nova elektronsko-jezička laboratorija, dok je školska biblioteka opremljena lap topovima koji đacima omogućavaju da knjige čitaju i u elektronskom formatu. Vrednost ove donacije iznosi više od milion dinara.

Da se projekat „Škola kao nacrtana za vas“ ne temelji samo na opremanju učionica i kabineta, te donacijama neophodne opreme govori i činjenica da učenici ekonomskih škola, imaju mogućnost da svoja znanja o bankarstvu prošire kroz predavanja zaposlenih u Eurobank.

Eurobank  posebnu zahvalnost duguje svojim klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Veliko srce“ koji su prepoznali važnost ovog projekta i značajno doprineli njegovoj realizaciji i uspešnosti.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA