Mame ocenile porodilišta kroz više od 70 pitanja: Ovo su najbolja

U pojedinim gradovima ukupna ocena porodilišta ne prelazi ni "dobar 3"

  • 6
Bebe, porodilište Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Mame su imale priliku da iznesu svoje mišljenje o porodilištima u Srbiji i da ocene porodilište po različitim kriterijumima, kroz više od 70 pitanja koja se odnose na svaki segment boravka u njemu, od prijema do odlaska kući sa bebom, u istraživanju koje je tokom 2019. godine sproveo portal Bebac.com.

Mame u Beogradu su pokazale najveće zadovoljstvo, zatim mame u Vojvodini, dok su porodilišta u južnoj i istočnoj Srbiji najslabije ocenjena.

U pojedinim gradovima ukupna ocena porodilišta ne prelazi ni "dobar 3" dok su mame iz Beograda porodilištima dale ocenu 3,8. Najveće razlike odnose se na same uslove boravka, mogućnost primene epiduralne anestezije, ali i tretman koje su mame imale na porođaju i tokom boravka u porodilištu.  Najboljim porodilištima uručene su nagrade u odnosu na kriterijum po kojem su se posebno istakli.

U kategoriji najvećih porodilišta u Srbiji titula najboljeg porodilišta pripala je novosadskoj Betaniji, Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

U kategoriji srednjih porodilišta najbolje ocenjeno porodilište je Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović", dok je u kategoriji malih porodilišta najbolje ocenjeno porodilište iz Paraćina.

GAK Narodni front dobio je nagradu najbolji odnos lekar-pacijent, najbolja saradnja sa babicama pripala je Betaniji u Kliničkom centru Vojvodine (Novi Sad), dok je Višegradska pri Kliničkom centru Srbije ponela nagradu "najbolji prijem u porodilište".

Mame smatraju da najbolju podršku na porođaju dobijaju porodilje u Kliničkom centru Vojvodine, dok Opšta bolnica Paraćin daje najbolju podršku mami i bebi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yo

    6. decembar 2019 | 21:10

    Trebali su da pitaju i za epidural. U Višegradskoj možete dobiti samo ako unapred dogovorite sa anesteziolozima, i platite, inače '' nema ih tu trenutno''. A kao svuda je besplatan.

  • KU

    6. decembar 2019 | 20:12

    Kod nas je najbolja-Baba Milevina ordinacija za trudnice i porodilje,drugih i nema.

  • Bbbbb

    6. decembar 2019 | 19:27

    ZEMUN JE NAJBOLJI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA