≫ 

Vremenski preokret: Od sutra toplije, a onda minus. Pogledajte kakav će biti decembar u vašem gradu

Pogledajte kakvo će biti vreme u vašem gradu

  • 4

Tokom većeg dela decembra u Srbiji nas očekuje pojava mraza ujutru i hladnija jutra, ne samo na planinama već i u gradovima. Očekuje se tek nekoliko ledenih dana, u nižim predelima tri do šest, a na planinama 14 dana. Tokom celog decembra biće promenljivo vreme i ne previše hladno sa temperaturama oko proseka ili malo iznad proseka za ovo doba godine. Sneg će padati na planinama, a u nižim predelima padaće kiša, eventualno susnežica. 

Srednja temperatura tokom decembra biće u razmaku od 0 do 4 stepena, a u planinskim predelima od minus 2 do 0 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u nižim predelima biće oko 7, a u planinskim predelima oko 2 stepena.

Za Novu godinu se očekuje suvo vreme, a evo šta će biti do kraja decembra:

Beograd

Beograd vreme Printskrin: Accuweather

Do kraja meseca najviše dnevna temperatura u Beogradu u plusu, uz maksimalnu temperaturu 9. decembra od 12 stepeni. Do kraja meseca najviša dnevna neće silaziti ispod 4 stepena. Kiša je moguća 10, 13, 18, 19 i 30. decembra. Ods snega ni traga. U međuvremenu će se smenjivati Sunce i oblaci.

Novi Sad

Novi Sad, vreme Printskrin: Accuweather

Kiša bi u Novom Sadu mogla da pada 10, 12, 18, 19 i 30. decembra. Sneg je moguć 30. decembra, kada će se smenjivati sa kišom. Kao i u Beogradu, 9. decembra predviđena je najviša dnevna temperatura za decembar od 12 stepeni. Maksimalna dnevna neće se spuštati ispod tri stepena, a uglavnom će biti oko sedam, osam stepeni.

Niš

Niš, vreme Printskrin: Accuweather

U Nišu kiša moguča 10, 11 i 19. decembra. Sneg tek u januaru. Najtopliji dan Nišlijama će biti takođe 9. decembar, sa 11 stepeni, a najviše dnevne ostalih dana biće nešto niže nego u ostalim gradovima, dva i tri stepena iznad nule, tokom četiri dana.

Kragujevac

Kragujevac vreme Printskrin: Accuweather

I u Kragujevcu je kiša moguća 10, 11, 19. i 25. decembra, dok je 13. i 18. decembra moguća ledena kiša tokom jutra, a 30. decembra i sneg, koji će preći u kišu. Najviša dnevna će 28. decembra u Kragujevcu biti 0 stepeni, a biće koš nekoliko dana kada će najviša dnevna biti oko dva, tri stepena.

Zlatibor

Zlatibor, vreme Printskrin: Accuweather

Na planini je sneg moguć 10, 11, 13. i 30. decembra. Ipak, samo će 11. decembra padati čist sneg, bez kiše. Tog dana će biti i najniža dnevna temperatura minus 1 stepen. Ledena kiša je moguća 18. decembra. Bar devet dana sa najvišim dnevnim temperatura oko dva i tri stepena.

Negotin

Negotin vreme Printskrin; Accuweather

U ovom gradu kiša je moguća 10, 11, 13, 18. i 19. decembra. Pretposlednjeg dana stare godine mogući su kiša i sneg. Osmog dana decembra temperatura će ići i do 12 podeoka, a još dva dana biće 10 stepeni. Sunca će biti mnogo više nego oblaka i padavina.

Novi Pazar

Novi Pazar vreme Printskrin; Accuweather

I u ovom gradu će tokom decembra biti više kiše nego snega. Kiša bi mogla da pada 10, 11, 18. (uz ledenu kišu) i 19. decembra. Kao i u nekim drugim gradovima, sneg moguć tek 30. decembra. Temperature, od 2 stepena 11. decembra do 8 i 9 stepeni 8, 9, 15 i 16. decembra.

VIDEO: U Nišu počeo da pada sneg, ako ovako nastavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA