Vodič kroz porodični dan na Festivalu nauke

Uz zanimljive eksperimente, naučne izazove i eksplozivne šou programe, sutrašnji dan, nedelja 8. decembar na Festivalu nauke proteći će kao Porodični dan posebno osmišljen za naučno druženje sa mališanima i roditeljima

  • 0
Festival Nauke Foto: Oksana Toskić

Nakon prvih festivalskih dana koji su protekli u znaku školskih poseta, najveći naučni festival u ovom delu Evrope sprema se za porodična druženja koja će obeležiti nedelju pred nama!

Festival Nauke Foto: Oksana Toskić

U pratnji svojih roditelja i staratelja, mališani će moći da se oprobaju najrazličitijim društvenim igrama inspirisanim arheološkim nasleđem, matematičkim zavrzlamama i različitim naučnim zakonima. I mlađi i stariji radoznalci staviće na probu svoja čula u psihološkim eksperimentima osmišljenim da razotkriju mitove i zablude vezane za ljudski um. Radioaktivna soba očaraće posetioce ultraljubičastom svetlošću i fluorescencijom, dok će u otvorenoj laboratoriji moći da savladaju različite eksperimente iz kuhinjske radionice. Razotkrivanje mitova o šećerima ili vitaminima poslužiće kao odlične lekcije za zdravi život, a oni najsmeliji moći će da savladaju i važne lekcije iz prve pomoći.

Festival Nauke Foto: Oksana Toskić

Čuvena misija osvajanja Meseca, devetomesečno putovanje od jajne ćelije do bebe ili pak ono znatno duže, koje obuhvata celu evoluciju ljudskog roda, poslužiće za preispitivanje niza zabluda i upoznavanje sa naučno potvrđenim činjenicama. Tu su i neizbežne lego kockice, istraživanje podvodnog sveta i desetine drugih eksperimenata uz koje će naučno druženje biti zabavnije nego ikada.

Posebni naučni šou programi očekuju sve posetioce Naučno-fantastične bine u Hali 5, gde će nastupati gosti iz Francuske, Estonije, Češke, Slovenije, Poljske i Srbije. Na sceni će se tokom celog dana smenjivati eksplodirajuće grickalice, tajni naučni agenti, savršene eksplozije i putovanja u samo središte nauke!

Festival Nauke Foto: Oksana Toskić

Postavka „Znanje pokreće“ kompanije NIS, koja je sedmu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, specijalno je  kreirana da provede sve zainteresovane posetioce kroz pravu naučnu avanturu! NIS je ove godine svoju postavku posvetio razotkrivanju zabluda i mitova kada je u pitanju energija, tema koja u velikoj meri utiče na naš svakodnevni život i predstavlja srž poslovanja kompanije. U ovom zanimljivom kutku svako ko je želeo pretvorio se u pravog istražitelja u okviru NIS Escape Room-a, gde su ga tačni odgovori odveli do izlaza. Pored toga, posetioci su imali priliku da učestvuju u dva eksperimenta – sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema. Podršku Festivalu nauke kompanija NIS realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Festival Nauke Foto: Oksana Toskić

Festivalske ulaznice, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na Ticket vision prodajnim mestima u celoj Srbiji, kao i na festivalskoj blagajni na Beogradskom sajmu. Ulaznica važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna Naučno-fantastična bina. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Festival Nauke Foto: Oksana Toskić

Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u regionu. Misija festivala jeste podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode. Na prošlogodišnjem Festivalu nauke više od 30.000 hiljada zadovoljnih posetilaca upoznalo se jedan na jedan sa brojnim naučnim izazovima i svetom nauke.

Jedanaesti put zaredom, prijatelj manifestacije je mts.

Podrška festivalu su Ambasada SAD u Srbiji, Francuski institut i Austrijski kulturni forum. i. Suorganizator manifestacije je Beogradski sajam.

Sponzori trinaestog Festivala nauke su: Elektroprivreda Srbije, kompanija Coca Cola, Erste banka, Nacionalna Geografija, Grafix i Messer Tehnogas AD.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA