30 osnovaca iz Čačka obolelo od stomačnog virusa na rekreativnoj nastavi: Hitno vraćeni kući

Deca su povraćala, imala su dijareju i temperaturu

  • 7
Bol u stomaku, dete se drži za stomak, decak trovanje, virus, povracanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Osamdesetoro učenika od prvog do četvrtog razreda OŠ "Dragiša Mišović" iz Čačka juče popodne vratilo se sa nastave u prirodi sa planine Zlatar, gde su boravili u hotelu "Panorama".

Uzrok obustave rekreativne nastave posle svega tri dana jeste, kako pišu Novosti, stomačni virus koji je u petak uveče zadesio 30-ak učenika ove škole.

Prema saznanjima iz agencije koja je organizovala putovanje lekari su kod učenika konstatovali stomačne tegobe, kao i povišenu temperaturu zbog čega je učiteljima predloženo da vrate decu kući.

OŠ OŠ "Dr Dragiša Mišović" iz Čačka, Foto: Facebook/OŠ "Dr Dragiša Mišović"

Odgovarajući na optužbe roditelja i pojedinih lokalnih medija, da se radi o neuslovnom hotelu, te da je zbog toga došlo do povraćanja i dijareje kod dece, u čačanskoj agenciji navode da se radi o hotelu sa dve zvezdice, kao i da se u njemu tokom čitave godine održavaju seminari svih vrsta, da tu borave često sportisti i da ima seminara turizmologa i da nikada do ovakvih i sličnih problema nije dolazilo.

Dodaju da u Čačku, a i u Novoj Varoši u čijoj blizini se nalazi hotel, vladaju virusi, posebno među najmlađima koji se upravo odražavaju na ovaj način, povišenom temperaturom i stomačnim tegobama.

Oni su, zaključuju, svim roditeljima pre rekreativne ponudili da o njihovom trošku obiđu hotel kako bi se uverili u pristojne uslove boravka.

Pre nego što su došli đaci nekoliko soba je renovirano i urađeno je dubinsko čišćenje, dodaju iz hotela.

Upravnik hotela Branko Pucarević je naveo da su po odlasku dece u hotel došle sanitarna i veterinarska inspekcija koje su odmah, na licu mesta, konstatovale da je higijena na zavidnom nivou, te da je sva roba koja je dopremljena u kuhinju sa odgovarajućom deklaracijom.

- Ovde se svakodnevno hrani više od 200 ljudi, a naši dobavljači su isti godinama, i nikada nismo imali problema sa sanitarnim uslovima. Poslednjih mesec dana smo sve sobe u hotelu okrečili, izvršeno je dubinsko pranje, a nabavljeni su i novi posteljina, čaršavi i ostalo. Čak smo i u bazenu promenili vodu pre dolaska dece - istakao je Pucarević.

On je dodao da je siguran da problemi kod dece nisu izazvani uslovima u hotelu, te da će rezultati sanitarne inspekcije biti poznati za 2 do 3 dana.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fj

    7. decembar 2019 | 23:11

    Roditelji da li ste vi toliko naivni i verujete da je to stvarno stomacni virus pa ko zna sta jedu deca su se otrovala nekom hranom imao sam isti slucaj tj meni se to desavalo vise puta.

  • DARKO 100%

    7. decembar 2019 | 22:08

    To je samo promena velika promena za organizam naaviknut na gradsko zagadjenje poceo da se cisti na planini ,uvek se to deseva i kod ljudi ili dece kad se dese tako drasticne promene

  • Mmm

    7. decembar 2019 | 22:48

    Postoji mogucnost i da je salmonela... Odjednom toliko dece sa istim tegobama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA