≫ 

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Takođe, 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

  • 36

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 15. decembra sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će se sprovoditi u 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je od početka godine iz saobraćaja isključeno više od 42.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Među njima više od 1.700 je upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

Takođe, 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Video: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KimDzong

    9. decembar 2019 | 07:29

    Koliki je procenat sto pobiju trezni,a koliki je sto ubiju pijani,najvise umire od gladi i bolesti koju prouzrokuje siromastvo i nemastina,zato je bolje da policija hapsi ove sto pljackaju narod,a sa pijanim vozacima ce se lako resiti problem!

  • voki

    9. decembar 2019 | 04:38

    Pozdravljam akcijuAko vredi .

  • Momcilo

    9. decembar 2019 | 11:05

    Imam my patrol aplikaciju ali i ja i mojibdrugovi i brat ne prijavljujemo kada je alkotest u pitanju jer treba kaznjavati vozace koji piju jer su to potencijalne ubice. Mi stariji i umemo da se kontrolisemo pijani ali klinci lete i voze nenormalno. Pogotovo sto su svi sad u bolja kola rotacije ugradili il blinkere i to je strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA