Smenjena policajka nakon napada mađarske policije na srpskog kamiondžiju: Postoje snimci i svedoci

Nikola Stanić iz Aranđelovca navodi da su ga policajci na Horgošu maltretirali jer su mislili da je migrant

  • 5
Nikola Stanić

Foto: Facebook/Nikola Stanić

Nikolu Stanića, kamiondžiju iz Aranđelovca, pre 10 dana tukli su mađarski policajci na graničnom prelazu Horgoš, jer su, kako navodi mladić, mislili da je migrant. Posle nemilog događaja u kojem su policajci iz Mađarske Nikolu ošamarili, pa oborili na pod, ovaj Aranđelovčanin obratio se Ministarstvu spoljnih poslova.

Kako Nikola objašnjava za portal Telegraf.rs, u Ministarstvu je dao izjavu koja je dalje prosleđena srpskoj ambasadi u Budimpešti. Ubrzo je, navodi, pokrenut postupak protiv policajaca koji su ga maltretirali.

- Na svu sreću, postoje snimci kamera gde se vidi ceo događaj. Ja sam takođe i imao svedoke koji su videli da me policajci tuku. Jedna od policajki mi je tad slomila telefon. Ona je smenjena, a protiv ostalih se još vodi postupak. To su mi rekli iz ambasade - kaže Nikola.

Podsetimo, poslednjeg dana novembra, na graničnom prelazu Horgoš, Stanić se vraćao po carinske papire koje je mađarska carina zaboravila da mu vrati.

- Krenuo sam pešaka nazad ka mađarskoj carini da bih uzeo svoje papire. Na graničnoj kapiji sam pokazao pasoš i prošao bez problema - ispričao je naš sagovornik.

Međutim, kada je ušao na carinu, za njim su ušla 4 policajaca.

- Jedan od njih me je ošamario i oborio na pod. Posle toga su još dva policajca skočila na mene i stavila mi lisice. Moje kolege su to videle i počele da viču da sam šofer, a ne migrant, kako su policajci prvobitno mislili - objašnjava mladić.

Nakon što su mađarski policajci legitimisali Nikolu, i navodno shvatili da nije migrant, već šofer firme iz Aranđelovca, skinuli mu lisice i pustili ga.

Mladić je sada u dobrom zdravstvenom stanju i nema trajnih povreda. Kako dodaje, odmah posle incidenta je zatražio medicinsku pomoć, ali su ga u zdravstvenu ustanovu odvezli tek posle dva i po sata čekanja.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloboda

    9. decembar 2019 | 15:11

    Ne mogu ni da naprave razliku kad su zadojeni mrznjom! Pa zato udri.....Ccccccc!!!!😡😡😡

  • Дејан Младеновић

    9. decembar 2019 | 17:46

    мађари наши " врли" пријатељи

  • Дејан Младеновић

    9. decembar 2019 | 23:31

    Ма одма пријатељу тужи ту багру у Стразбур

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA