≫ 

Milan spasao zavejanog Radeta, pa imao nesreću. Njega nisu zanimale pare, postavljao je isto pitanje

Ratnog veterana Radeta Ćirića iz mesta kod Pirota pronašli su bolesnog i promrzlog radioamateri

  • 17
Rade Ćirić, Sinja Glava, Pirot, spasavanje Foto: Milan Radovanović

Radeta Ćirića, ratnog veterana koji je bio i na Kosovu i u Vukovaru, iz sela Sinja Glava kod Pirota, koji je živeo u gotovo srušenoj kući, prošle nedelje spasli radioamateri, čuvši da se ovaj čovek šlogirao, a niz zavejane puteve nije bilo nikog da ga spusti do Hitne pomoći.

Ovaj veteran pronađen je promrzao, pokriven svim stvarima koje je imao u svojoj kući kako bi se iole ugrejao.

Rade je najpre odbijao da ode kod lekara jer nema ni ličnu kartu, te se bojao da ga neće primiti, ali su uporni pirotski radiomateri uspeli da ga ubede i odvedu do zdravstvene ustanove gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Jedan od humanih ljudi koji su pomogli Radetu, radioamater Milan Radovanović, zamolio je sve ljude dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti, imaju mogućnosti uplate novac za pomoć Ćiriću.

Rade Ćirić, Sinja Glava, Pirot, spasavanje Kuća u kojoj je Rade živeo, Foto: Milan Radovanović

Kako navodi Radovanović, prethodnih dana skupljeno je dosta odeće i obuće za veterana koji će najverovatnije biti smešten u jedan od prihvatilišta za odrasle samce.

Igrom slučaja ili sudbine, Radovanović je nekoliko dana nakon što je pomogao sirotom čoveku imao saobraćajku u kojoj je zadobio nagnječenja nekoliko rebara, zbog čega je morao da ide na rentgen.

Ovaj humani čovek kaže za portal Telegraf.rs da je i posle saobraćajne nesreće išao da poseti Radeta o kojem veoma brine, kao i da ga obraduje jer je za njega skupljeno nešto novca koji će mu pomoći.

Rade Ćirić, Sinja Glava, Pirot, spasavanje Radetu je zahvaljujući dobrim ljudima ukazana lekarska pomoć, Foto: Milan Radovanović

- Skupili smo oko 157.000 dinara, dosta garderobe i obuće za Radeta. Rekao sam mu koliko smo novca skupili, a on je samo odmahivao glavom, u smislu "ne interesuje me sad to", već me je samo zapitkivao kako sam pošto mu je kolega koji ga je posetio rekao da sam imao saobraćajku - priča Milan.

On dodaje i da je Radetu sada najbitnije da bude bude na sigurnom i toplom, te da se polako oporavlja, iako mu nije svejedno jer se više neće vraćati u svoj stari dom.

Da podsetimo, Milan Radovanović je naveo da ko želi, može da pomogne Radetu uplatom novčane donacije na njegov lični račun 115-0038166002212-65 Radovanović Milan, selo Barje Čiflik bb 18300 Pirot.

- Da ne bi bilo kasnije prozivke i spekulacija, svaka uplata i predaja novca Radetu biće javno objavljena - poručio je Milan.

Video: Spasavanje čoveka iz zavejanog sela kod Vranja

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Broz

    10. decembar 2019 | 12:48

    Humani covek koji je isao u druge zemlje da ratuje?

  • Marko

    10. decembar 2019 | 12:50

    Svaka cast a drzava treba da se stidi ima mnogo ovakvih slucajeva sirom srbije.

  • Goca

    10. decembar 2019 | 12:14

    Sta reci,svaka cast ljudi,a na drzavu samo pljunuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA