≫ 

Bahati tinejdžeri u Smederevu ukrali kutije sa novcem skupljenim za Filipa (9) koji boluje od raka

Dva dečaka krala su prethodnih dana novac koji je preko potreban dečaku Filipu Ivanoviću

  • 13
Filip Ivanović, dečak

Foto: Printskrin/Budi human

Devetogodišnji dečak Filip Ivanović iz Smedereva boluje od Sinovijalnog sarkoma (raka) mekog tkiva, a prvi simptomi ove bolesti ispoljili su se krajem aprila ove godine. Ovaj preslatki dečak se već mesecima uspešno bori sa opakom bolesti, a njegovo lečenje u frankfurtskoj bolnici košta 200.000 evra.

Humani sugrađani iz Filipovog Smedereva postavljali su kutije za pomoć dečaku kako bi novac što pre bio prikupljen. Međutim, za svega nekoliko dana, u ovom gradu ukradeno je čak 5 kutija sa novcem namenjenim bolesnom detetu.

Prema rečima Filipove majke Jelene, dobrovoljni prilog prethodnih dana krali su dečak star 13 godina i šesnaestogodišnji tinejdžer.

- Sve te krađe prijavljene su policiji, a dečaci su uhvaćeni. Nažalost, ništa od novca nije pronađeno ni vraćeno nama - kaže Jelena za Telegraf.rs.

Filip Ivanović, komentar

Foto: Printskrin/Facebook

Ona dodaje da je Filip došao kući iz Frankfurta posle završene četvrte terapije, te da je sada u dobrom opštem stanju.

- Sada čekamo da se zakaže datum operacije u Manhajmu. Prikupili smo 106.000 evra, koliko nam je najpre rečeno da je potrebno za Filipovo lečenje. Bili smo u šoku kada nam je bolnica povećala troškove na 200.000 evra. U tu cenu su uračunati operacija, zračenje i hemioterapije - objašnjava naša sagovornica.

Njen sin rođen je kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Ipak, roditelji su aprila ove godine primetili kod Filipa izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan posle toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu.

Posle dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza, a roditelji su na svoj zahtev prešli na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Započeta je primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio.

Ovo dečaku je sada potrebna naša pomoć.

Pomozimo Filipu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Uroš je bio veselo dete, a onda su počele temperature i bolovi: Sada je u bolnici

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    10. decembar 2019 | 21:02

    Malenom junaku želim uspešan oporavak. A što se tiče lopova bog će to da reši, on to najbolje radi. Bog kad kazni srce boli i tad se setimo svih grehova koje smo učinili. Učinili a nismo morali.

  • pero

    10. decembar 2019 | 20:56

    Treba zatvoriti roditelje od tih decaka sto su tako nesto mogli ukrasti.Imam troje decei da tako nesto ne daj boze naprave licno bi ih poslaou zatvor

  • Beli kg

    10. decembar 2019 | 20:46

    Bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA