Ana i Strahinja putuju po svetu starim kombijem i sakupljaju pomoć za nezbrinutu decu

Uparkiraju se, druže se sa ljudima, oni ubace poklone, kombi ide dalje - svi pokloni na kraju se sakupe na jednom mestu i podele podjednako na svaki dom

  • 1
Vozilo za tuđe potrebe, Anja i Strahinja

Printskrin: Facebook/Whatifness

Vozilo za tuđe potrebe“ i dvoje mladih ljudi, Anja i Strahinja, u četvrtak, 12. decembra, dolaze u Zrenjanin, u cilju realizacije humanitarne akcije podrške deci bez roditeljskog staranja.

Anja Vuković i Strahinja Tanasković, koji sa svojim jazavičarem Šnjurom već dve godine putuju po svetu starim kombijem, ovo vozilo su preuredili u „Vozilo za tuđe potrebe“.

Kombi smo, svojevremeno, preuredili u kućicu na točkovima. Sada smo ga renovirali i transformisali u „Vozilo za tuđe potrebe“, sa idejom da sakupljamo poklone za decu bez roditeljskog staranja. Sve što prikupimo odnosimo u domove širom Srbije. U Zrenjanin dolazimo u četvrtak, 12. decembra, od 17 sati i bićemo parkirani ispred Aviv Parka – kaže Strahinja za portal zrenjaninski.com.

„Vozilo za tuđe potrebe“ sa novogodišnjom dekoracijom

 

Anja dodaje da njihov kombi sa novogodišnjim dekoracijama i ogromnim natpisom ne možete promašiti. Ima vratanca u koja bilo ko može da spusti svoj paketić za pomoć. Naravno, koliko ko ima mogućnosti.

– U dogovoru sa prihvatilištima, napravili smo listu potreba kako ljudi ne bi razmišljali puno šta treba donirati i da ne bi donosili stvari kojih u domovima već ima dovoljno – napominje Strahinja.

On kaže da je planiran obilazak većih gradova u Srbiji prema unapred najavljenom rasporedu. Među njima je i Zrenjanin.

– Uparkiramo se, družimo se, ubacite poklone, idemo dalje. Sve poklone ćemo na kraju sakupiti na jednom mestu, podeliti podjednako na svaki dom, a prema broju dece, i u poslednjoj nedelji decembra im dostaviti – objašnjava Strahinja.

Sve aktivnosti ovo dvoje mladih možete pratiti na Instagram profilu @Whatifness. Tu će svakodnevno izveštavati o toku akcije, rezultatatima, ili tražiti pomoć ako negde zaškripi.

Pozivamo sve ljude, ekipe, kompanije… da ubace svoj poklon u #VoziloZaTuđePotrebe i nabace ovim klincima osmeh oko glave.

U nastavku pogledajte video prilog o Anji i Strahinji i njihovoj akciji, kao i spisak stvari koje možete donirati.

(Telegraf.rs/zrenjaninski.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA