Normalizacija poštanskog saobraćaja u toku: Zaposleni "Pošte" ne štrajkuju

Dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera će se obavljati po planu počev od sutra, sukcesivno u narednih pet dana

  • 38
Jagodina, posta, postar

Foto-ilustracija: Telegraf

JP "Pošta Srbije" uz punu odgovornost prema korisnicima i zaposlenima sprovodi mere za uspostavljanje neometanog procesa rada u svim radnim jedinicama i poštama sa ciljem blagovremene isplate penzija i regulisanja poštanskih tokova, navodi ovo preduzeće u saopštenju.

"Danas se isplata penzija na šalterima pošta obavlja neometano u 1.446 pošta širom Srbije. Tokom prvog dana isplate penzija na šalterima pošta isplaćeno je preko 103.000 penzija. Dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera će se obavljati po planu počev od sutra, sukcesivno u narednih pet dana."

Napominjemo da su od 3. decembra do danas penzije blagovremeno isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i blizu 61.000 poljoprivrednih penzionera, navode iz "Pošta Srbije".

Pošiljke koje kasne biće u najskorije vreme isporučene

 

Takođe, zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija.

Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, prioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika, koji pokazuju puno razumevanje i saradnju.

Molimo korisnike za razumevanje kako bismo prvo isporučili prioritetne pošiljke, uz napomenu da odgovorno stojimo iza preuzetih obaveza i da će svi potražni postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.

Otežano funkcionisanje poštanskog saobraćaja u prethodnim danima prouzrokovano je nezakonitom obustavama rada jednog manjeg dela zaposlenih.

S tim u vezi, u 90 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije onemogućeno je uspostavljanje zakonskog minimuma procesa rada, a mere koje se primenjuju imaju za cilj uspostavljanje neometanog rada šaltera i u pomenutih 90 pošta.

Korisnički servis

 

Korisnicima je radi dobijanja neophodnih informacija na raspolaganju korisnički servis i brojevi: 0700 100 300 i 011 3607-788, i-mejl contact@ptt.rs i kontakt forma na sajtu Preduzeća. Za informacije o novčanim uslugama, uključujući i isplatu penzija, uveden je dodatni korisnički broj 011 3718-280.

U ime preko 12.000 zaposlenih koji obavljaju savesno svoje radne obaveze, jer oni jedini imaju legitimitet da upute izvinjenje korisnicima, prenosimo jasnu poruku korisnicima da preduzimamo sve neophodne mere da zadržimo poverenje koje nam ukazuju, navodi se na kraju saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    11. decembar 2019 | 22:05

    I treba da strajkuju. Sramota je da samo oni na vodecim polozajima imaju veeelike plate. A sitna boranija grca i nema prava da se pobuni. A ne postuju se ugovori, preti se ovih dana. A kad nas taxisti maltretiraju danima to je u redu?

  • Сам свој мајстор

    11. decembar 2019 | 22:35

    Данас ми рече поштар да су штрајковали само због тога што им је плата јако мала, а да неке јавне личности као нпр. старлете и по који глумац су на платном списку ПТТ и то минимум 150.000 дин месечно. И још на крају им деле отказе што штрајкују. Какав безобразлук!

  • Banana država, oljuštićemo je i smazati

    12. decembar 2019 | 12:20

    Protivzakonit štrajk?!?!??!?! A taksisti su pozvani da prave haos u gradu neometano danima. Ovo je poziv upomoć, a ne štrajk. Ovo je ukazivanje na stvaran problem, na maltrat, na šovinizam u državnim službama od strane onih kojima je cilj da rasprodaju sve nakon što su dušu prodali. Tretiraju svojinu naroda kao svoju i sakate je. Ukazano je i na problem u spisku zaposlenih neradnika koji bi trebalo svoju sramotu okajati društveno-korisnim radom. Istina uvek izađe na videlo, agresori biće kažnjeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA