≫ 

Đurović: Hrvatska policija migrante tajno prebacuje u Srbiju, svakog dana nam stigne do 100 ljudi

Direktor Centra za tražioca azila navodi da su od migranata koji su došli iz Hrvatske čuli strašna svedočenja

  • 11

Hrvatska policija već nedeljama tuče i pljačka migrante koji im dolaze iz BiH, a onda ih tajno prebacuje u Srbiju, tvrdi za portal Mitrovica info Radoš Đurović, direktor Centra za tražioce azila.

Prema njegovim rečima, najgori i takav slučaj dogodio se pre 15 dana kada je stotinak izbeglica koji su iz BiH ušli u Hrvatsku kod Slavonskog Broda maltretirano, potrpano u marice i prebačeno na granicu sa Srbijom kod Šida i Adaševaca. Tamo im je, kako piše Mitrovica info,  skinuta obuća i odeća, pa su naterani da kroz šumu pređu u našu zemlju.

Đurović kaže da na ovaj način između 50 i 100 migranata svakodnevno pređe iz Hrvatske u Srbiju.

- Hrvati bukvalno igraju ping-pong sa izbeglicama. Kako im koja grupa dođe iz Bosne i Hercegovine, oni je krišom prebace u Srbiju. Pritom ih ponižavaju. Poslednji primer, kada je stotinak izbeglica prebačeno u Srbiju kod Šida, najbolje govori o tome. Njih su hrvatski policajci pokupili pošto su došli iz BiH, potrpali ih u marice i doveli do naše granice - kaže Đurović, dodajući:

Naterali su ih da se skinu i izuju, a onda ih gurnuli na našu stranu. Migranti su goli i bosi pešačili do prihvatnog centra u Adaševcima. Od njih smo čuli strašna svedočenja o tome kako su ih Hrvati tukli, zatvarali, pljačkali… - kaže Đurović.

Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi u veoma nepovoljnom položaju kada su u pitanju migranti.

- Nalazimo se bukvalno između čekića i nakovnja. Sa jedne strane su države članice EU, čije mehanizme ne možemo da koristimo. Sa druge strane, na jugu su države koje nisu članice EU i koje samo gledaju kako da se otarase izbeglica. Mi smo u sredini i zato je kod nas trenutno 5.000 migranata, od kojih je 3.500 u prihvatnim centrima - navodi on.

Video: Migranti preskaču ogradu između Srbije i Mađarske

(Telegraf.rs/Mitrovica.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    12. decembar 2019 | 09:27

    Ako znate da ih tajno prebacuju iz Hr što ne postavite nekog tamo da kontrolise tu teritoriju. A da ih ima 5000 ne bi rekao, samo na severu Srbije ih ima oko 10-ak hiljada. Plus sto će da stigne još iz Nemačke oko milion. Jednog dana ima da se probudimo a grad zatrpan migrantima... Treba reagovati na vreme inače ode Srbija...

  • Dejan

    12. decembar 2019 | 08:35

    Pa sta radi nasa policija na granici... Verovatno spavaju, da je vojska na granici to ne bi bilo tako.

  • Mako

    12. decembar 2019 | 09:08

    Isterati ih iz zemlje kao što Hrvati i Mađari rade . Bravo Hrvati .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA