Moj otac je zamalo ubio moju ćerku, a i dalje živimo u istoj kući. Kristina je sada u kolicima

Ova mlada devojka ostala je nepokretna kada ju je, kako je ispričala, 2014. godine, deda gurnuo sa terase njihove kuće

  • 16
Kristina Obradović Željko sa svojom mezimicom / Foto: Privatna arhiva

Kristina Obradović (19) je bila devojčica kada je ostala u kolicima nakon što ju je, kako je ispričala, pre 5 godina, deda gurnuo sa terase njihove porodične kuće. Sada već devojka, hrabra i lepa, Kristina ne prestaje da se bori da ponovo stane na noge.

Njen otac Željko Obradović i ona godinama biju najteže bitke za njene korake, a pored svega, prolaze kroz pakao jer nemaju izbora, osim da žive u istoj kući sa čovekom koji je, kako navodi Kristinin tata, "pokušao da ubije svoju unuku".

Kako je devojka ispričala, ona i deda su se jula 2014. godine posvađali dok je ona bila sa društvom. Željko kaže da je njegov otac vikao na Kristinu da je "ku*va kao i njena majka", te da je i pre toga udario dok su bili u kolima. Rasprava između unuke i dede nastavljena je i na terasi na koju je Kristina otišla sa knjigom kako bi se opustila. Ubrzo je došlo do tragedije koja joj je promenila život.

Kristina Obradović Kristina je ostala u kolicima nakon što ju je, kako kaže, deda gurnuo sa terase, Foto: Privatna arhiva

- Moj otac ju je gurnuo sa sprata naše kuće. Prilikom pada, Kristina je polomila šesti vratni pršljen i ostala nepokretna. Imala je mnogo operacija. Kada se sve to izdešavalo, on je samo negirao. Tvrdio je da je sama skočila - objašnjava Obradović i dodaje da je Kristina sama izjavila:

"Odgovorno tvrdim da se ovaj događaj 29. juna 2014. godine desio upravo onako kako sam ispričala. Nije tačno da sam htela sama da skočim sa terase. Nisam imala razloga da to uradim, već me je deda gurnuo".

Devojka je ispričala i kako se detaljno seća momenata posle pada.

Kristina Obradović Prilikom pada, Kristina je polomila šesti vratni pršljen i ostala nepokretna / Foto: Privatna arhiva

- Odvezli su me u bolnicu, isekli stvari sa mene, da me ne bi pomerali i uspavali. Bila sam tri dana u veštačkoj komi, da se ne bih pomerala, a i tada su mi operisali vrat. Imala sam prelom šestog vratnog pršljena. Bila sam mesec dana u šok sobi, i slušala sam priče o nekom skoku - ispričala je Kristina.

Šta se zaista desilo u noći koja je promenila tok njenog života, javno je ispričala tek 4 godine kasnije, kada je skupila hrabrosti da napravi ovaj korak.

- Dala je izjavu u Osnovnom javnom tužilaštvu 30. oktobra 2018. godine. Prijava je podneta ali se ništa nije desilo. Moj otac je još na slobodi, nije osuđen za pokušaj ubistva - priča Željko u očaju.

Kristina Obradović Kristina je dala izjavu oktobra 2018., Foto: Privatna arhiva

Željkov život i život njegove jedinice dodatno je teži jer nemaju gde da odu, pa moraju da žive sa njegovim ocem.

- Čim ga vidi, Kristina počne da plače i nervira se. Moja ćerka ne može da živi tamo. Trenutno smo u novosadskoj klinici na ortopediji od septembra i ostajemo tu do 1. maja, pošto je Kristina na terapiji koja traje 8 meseci. Treba nam pomoć za novi stan ili kuću u Loznici, jer... kako da se Kristina vrati u istu kuću u kojoj je deda pokušao da je ubije? - pita se ovaj uznemireni otac.

Povodom Kristininog slučaja, obratili smo se Osnovnom javnom tužilaštvu sa pitanjima dokle se stiglo sa istragom, ali na njih još nije stigao odgovor.

Molitve i zahvalnost

Željko se lavovski bori za svoju ćerku sa kojom je ostao sam kada je imala dve godine. Njena majka je otišla, napustila je i najpre posećivala prvih mesec dana. Pošto se, kako je Željko naveo, majka "iživljavala" nad Kristinom, tužio ju je i na sudu dobio puno starateljstvo nad ćerkom.

Njih dvoje od toga kroz život idu zajedno i kad je dobro, i kad, nažalost, nije, kao posle tragedije u kojoj je Kristina teško povređena. Od te 2014. godine, devojčici je stalno potrebna pomoć drugog lica, da se prenese u invalidska kolica, koja koristi uz asistenciju. Ona nije u stanju ni da stoji ni da hoda.

Pošto je Željko stalno sa ćerkom, ne može da ima zaposlenje, zbog čega su zapali u tešku materijalnu situaciju.

Zato ovaj neumorni otac svakodnevno, od jutra do mraka, moli ljude dobre volje da uplate neophodan novac za Kristinino lečenje. Zahvljuje se onima koji uplate. I takav je svaki dan, popunjen neopisivom željom da njegova jedinica ponovo prohoda uz pomoć terapija na koje mora da ide redovno.

Kristina Obradović Kristina je sada u kolicima / Foto: Privatna arhiva

Na pitanje gde pronalazi snagu, Željko odgovara: "U veri da će Kristina opet stati na svoje noge".

Ova hrabra devojka je svaki dan na vežbama. Zahvaljujući njima, kako kaže Željko, stvari idu nabolje, a za Kristinino lečenje potrebno je da se prikupi još 750.000 dinara.

Uz pomoć tretmana matičnim ćelijama, njen san da ponovo stane na sopstvene noge bi bio moguć. Tretman iziskuje značajna novčana sredstva, ali je Kristini neophodan kako bi joj se smanjili bolovi i grčevi, vratili osećaji u nogama i kako bi uz pomoć intezivnih fizikalnih terapija ponovo prohodala.

Kristina je pored svega što ju je zadesilo ostala jaka, puna života i volje. Pomozimo ovoj hrabroj devojci da ostvari jedinu želju tako što ćemo joj omogućiti sredstva za tretmane i vežbe.

Da Kristina stane na svoje noge! Budimo humani!

Pomozimo Kristini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 588 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human588 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-524832-84

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004467.1

IBAN: RS35160005400004467141

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(D. Simić/d.simic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    13. decembar 2019 | 00:04

    Zašto država Srbija ne tuži dedu po službenoj dužnosti za pokušaj ubistva unuke . Konfiskovati mu imovinu, pokretnu i nepokretnu, blokirati penziju i time platiti devojčici lečenje i odštetu . Deda nek trune u apsu i razmišlja o zločinu i kazni.

  • DARKO 100%

    12. decembar 2019 | 21:00

    Ljudi definitivno u momentu nervnog rastrojstva ili svadjeizgleda da ne mogu sebe obuzdati i uravnoteziti i razumno raspraviti stvari bez tuce ili smrtnog ishoda,jedina trezvenost i pokajanje dolaze posle kad se glave olade a onda u nekim situacijama bude i kasno za pomirenje ili izvinjenje

  • Jasna

    12. decembar 2019 | 21:20

    Glupo je jer se potencira samo borba njenog oca, a ne njena koja je očigledno preteška

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA